​Φιλοσοφία, Δημοκρατία και Ολυμπιακοί αγώνες. Καλά είναι όλα αυτά, αλλά για την Huffington Post υπάρχουν κάποια πιο σημαντικά πράγματα για τα οποία ο πλανήτης θα έπρεπε να ευχαριστεί τους Ελληνες.

Φέτα, μεζέδες, φραπέ και λουκουμάδες είναι οι λέξεις που έμαθαν να λένε οι συντάκτες της αμερικανικής εφημερίδας που... λιώνουν για την ελληνική κουζίνα. Σε αυτή και στις συνήθειες των Ελλήνων γύρω από το τραπέζι, εντόπισαν τους 16 λόγους που αυτοί είναι καλύτεροι από όλους τους άλλους λαούς.

Τι γράφει η Huffington Post για τα 16 «παράσημα» των Ελλήνων στην κουζίνα:

slide_339523_3478710_free.jpg
Ψητό τυρί
Γνωστό ως σαγανάκι, είναι τραγανό απ' έξω και λιωμένο μέσα. Αποτελεί ουσιαστικά αυτό που θα ήθελε να είναι κάθε τυρί.

slide_339523_3478717_free.jpg
Τα Starbucks δεν είναι τίποτα μπροστά στον ελληνικό φραπέ
Το έκαναν πρώτοι, οπότε το κάνουν καλύτερα.



slide_339523_3478712_free.jpg
Μετέτρεψαν την κατανάλωση απίστευτων ποσοτήτων λαδιού σε υγιές χόμπι
Και ποτέ δεν θα μπορέσουμε να τους ξεπληρώσουμε για αυτό.

slide_339523_3479162_free.jpg
Κανείς δεν φτιάχνει καλύτερη σαλάτα
Η ελληνική έχει ό,τι χρειάζεται κανείς: φέτα, ντομάτα, αγγούρι, ρίγανη, ελιές και λάδι.

slide_339523_3479123_free.jpg
Πρώτα είναι το κρασί, μετά το νερό
Το κρασί δεν περιορίζεται στις γιορτές. Οι Ελληνες ξέρουν ότι είναι σημαντικό στοιχείο της καθημερινής διατροφής, όπως και το λάδι, κάτι που ισχύει από την κουζίνα των αρχαίων.

slide_339523_3478715_free.jpg
Η φέτα είναι η δική τους γαρνιτούρα
Ποιος χρειάζεται κλωναράκια μαϊντανού όταν έχει φέτα; Οι Ελληνες είναι αρκετά έξυπνοι για να ξέρουν πως μπορούν να την βάλουν σχεδόν παντού.

slide_339523_3479494_free.jpg
Αυτό είναι γλυκό
Είναι η ελληνική εκδοχή του donut, βουτηγμένο στο μέλι και το σερβίρουν σε ειδικές περιστάσεις.

slide_339523_3478713_free.jpg
Πήγαν το bar food σε άλλο επίπεδο
Πιάτα με ψητό χταπόδι, σαγανάκι, κεφτεδάκια και τόσα ακόμη. Γνωστά ως μεζέδες, που σχεδόν πάντα συνοδεύονται με ούζο, κρασί ή μπύρα.

slide_339523_3478719_free.jpg
Δεν τους φοβίζουν τα πλοκάμια
Και τους είμαστε ευγνώμονες για αυτό. Γιατί όταν οι Ελληνες ψήνουν χταπόδι, το αποτέλεσμα είναι κάτι που θεωρούσαμε πιθανό μόνο στα όνειρά μας.

slide_339523_3479651_free.jpg
Το φύλλο τους δεν συγκρίνεται με κανένα
Κάθε ένα είναι βουτυρωμένο και έχει πολλά στρώματα. Σπανακόπιτες, μπακλαβάδες... με αυτό φτιάχνουν τα καλύτερα πράγματα.

slide_339523_3479648_free.jpg
Εχουν τελειοποιήσει την τέχνη του γεύματος
Ξέρουν ότι είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να φάνε βιαστικά.

slide_339523_3479358_free.jpg
Το τζατζίκι είναι η κέτσαπ τους
Φτιαγμένο από γιαούρτι, οπότε είναι υγιεινό, αγγούρια, σκόρδο και άνηθο, σερβίρεται με κρέατα και μεζέδες.

slide_339523_3479129_free.jpg
Ξέρουν ότι το φαγητό έχει καλύτερη γεύση με συγγενείς και φίλους
Η οικογένεια στην Ελλάδα είναι σημαντική, όπως και το φαγητό. Για αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία το φαγητό με την οικογένεια.

slide_339523_3479307_free.jpg
Το μέλι που ρέει άφθονο
Σε γλυκά ή πάνω σε γιαούρτι, προέρχεται κυρίως από το νέκταρ οπωροφόρων δέντρων και εσπεριδοειδών.

slide_339523_3479124_free.jpg
Η γη τους είναι για σημαντικές καλλιέργειες: ελιές και σταφύλια
Για να φτιάχνουν βέβαια λάδι και κρασί, τα οποία παράγουν σε μεγάλες ποσότητες.

slide_339523_3479353_free.jpg
Το γιαούρτι
Χωρίς αυτό, το πρωινό δεν θα ήταν ίδιο. Στην Ελλάδα το τρώνε και ως γλυκό, με μέλι.