Ο Βασίλης Αλεξανδρής εξελέγη για τη θέση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας με ποσοστό 70,67% (5.755 ψήφους), ενώ ο σημερινός πρόεδρος του ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος έλαβε ποσοστό 29,33% (2.388 ψήφους).


Στη σημερινή δεύτερη εκλογική αναμέτρηση του ΔΣΑ επί 21.471 εγγεγραμμένων προσήλθαν και ψήφι��αν 9.065 δικηγόροι. Η αποχή των δικηγόρων ανήλθε στο 57,78% (συμμετοχή 42,22%).


Στον α’ γύρο της εκλογικής αναμέτρησης στον ΔΣΑ ο Βασίλης Αλεξανδρής είχε λάβει ποσοστό 34,76% (3.906 ψήφοι) και ο Γιάννης Αδαμόπουλος είχε λάβει ποσοστό 23,14% (2.600 ψήφοι).


Ο κ. Αλεξανδρής σε ανακοίνωσή του δήλωσε ότι «το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι προσωπικό».

Όπως τόνισε, το δημιούργησε η βούληση των δικηγόρων.

«Αν το αποτέλεσμα αυτό χρεωθεί σε πρόσωπα, θα είναι ηθελημένη παρερμηνεία της γνήσιας βούλησης των δικηγόρων. Δεν είναι ημέρα αποτίμησης, σφαλμάτων και λαθών. Ειναι ημέρα κορύφωσης της απόφασης των δικηγόρων να αλλάξουν κεφάλαιο, να πάνε σε άλλη εποχή» είπε και πρόσθεσε: «Οι διεκδικήσεις μας θα συντελεστουν με άλλους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς όρους. Θελουμε, ξέρουμε και μπορούμε να αλλάξουμε την καθημερινότητα, να αυξήσουμε το κύρος και να καθιερώσουμε την αξιοπρέπεια μας. Την απόφαση αυτή θελουμε να την πάρουμε και την υλοποιήσουμε όλοι μαζί. Χωρίς διαχωρισμούς».


Ακόμη σημείωσε ότι το σημερινό αποτέλεσμα δεν αποτελεί έπαθλο για κανένα κομματικό σχηματισμό και διαβεβαίωσε ότι «θα περιφρουρήσουμε με κάθε τροπο την αυτοτέλεια μας».