​Της κακομοίρας έγινε στην Πάτρα! Η βροχή σταμάτησε με το που ξεκίνησε η μεγάλη παρέλαση και περίπου 30.000 καρναβαλιστές από κάθε γωνιά της Ελλάδας πλημμύρησαν την πόλη, πραγματοποιώντας ένα μοναδικό πάρτι!!!

ena.jpgtria.jpg

Μικροί και μεγάλοι, οι περισσότεροι μασκαρεμένοι αλλά και κάποιοι casual ντυμένοι χόρεψαν, έφαγαν σουβλάκια και κοψίδια, ήπιαν παραδοσιακό κρασί και έκαψαν τον Βασιλιά Καρνάβαλο σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση!

Την παρέλαση που ξεκίνησε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι της Κυριακής, άνοιξε ως είθισται ο βασιλιάς καρνάβαλος, που φέτος ήταν η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ, ενώ ακολούθησε το άρμα της βασίλισσας του πατρινού καρναβαλιού.

cofoduarbi5313a3c931b9d.jpg

deka.jpgdekaexi.jpg

Η βασίλισσα του χιονιού, όπως ονομάζεται το άρμα, βρέθηκε πάνω στο άλογό της πλαισιωμένη από τους «υποτακτικούς» της, οι οποίοι έχουν τη μορφή χιονάνθρωπων.

efta.jpg

Η παρέλαση συνεχίστηκε με τα άρματα: «Ευρωπαϊκός Νότος», «Μόνο με μάγια θα σωθούμε», «Βοήθεια μας ληστεύουν», «Όλη η πόλη Καρναβάλι» και ο «Τραγουδιστής Πρίγκιπας» από το καρναβάλι των μικρών. Ακόμη θα παρελάσουν το «Μουσικό Άρμα», το «Καλλιτεχνικό Άρμα», δύο σκαλωτά άρματα, τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών «Πειρατικό Καράβι», «Κάστρο»,«Τρένο»,«Μονομαχία» και «Μπάντα».

dekepede.jpgdodeka.jpg

Μετά τα άρματα ακολούθησαν 30.000 μέλη των 125 πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού»!

Οι φετινές καρναβαλικές τους δημιουργίες, αλλά και οι στολές τους άντλησαν έμπνευση κυρίως από την οικονομική κρίση, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψαν τα μασκαρέματα που είχαν ως θέμα το Κάτω Παρτάλι και ειδικότερα το πουλί της Βίκυς Σταυροπούλου!

pente.jpgexi.jpg

Γύρω στις 9.00 το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο μόλο της Αγίου Νικολάου η τελετή λήξης, η οποία περιελάμβανε ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό θέαμα.

dekatria.jpg

Στην συνέχεια, με πυροτεχνήματα έκαψαν φαντασμαγορικά τον βασιλιά καρνάβαλο, ξεφαντώνοντας μέχρι πρωίας με μουσική, κέφι και πολύ χορό!

MERKEL.png

ΒΙΝΤΕΟ thebest, φωτο eurokinissi