Νερό στο κρασί του φαίνεται πως αποφάσισε να βάλει ο Πούτιν, τη στιγμή που η ειρήνη κρέμεται από μια λεπτή κλωστή στην Κριμαία.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ, συμφώνησε στην πρόταση της να συγκροτηθεί μια ομάδα, ώστε να εξακριβώσει ποια γεγονότα οδήγησαν στην κρίση στην Κριμαία.

140302092936-07-ukraine-0302-horizontal-gallery.jpg
Σύμφωνα με το Reuters, το πιο σημαντικό είναι ότι συναίνεσε στο να δημιουργηθεί μια ομάδα επαφής, πιθανόν υπό την αιγίδα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), προκειμένου να αρχίσει ένας πολιτικός διάλογος.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, στον τηλεφωνικό διάλογο που είχαν, φέρεται να του είπε πως παραβίασε το διεθνές δίκαιο προχωρώντας στην «απαράδεκτη ρωσική επέμβαση» στην Ουκρανία, καλώντας τον να «σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

140302092614-06-ukraine-0302-horizontal-gallery.jpg

  • ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΘΟΥΝ ΤΑ OSCAR ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

Την ίδια στιγμή, το ρωσικό δημόσιο κανάλι, μέσω του ιστοτόπου του, ανακοίνωσε πως η 86η απονομή των Oscar δεν θα μεταδοθεί στη Ρωσία, λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων στην Ουκρανία, μιας και η ειδησεγραφία είναι συνεχής.

  • Συγκεκριμένα, ανέφερε σε ανακοίνωση του:

«Λόγω του μεγάλου όγκου πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση στην Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας και στην Ουκρανία, και του αυξημένου ενδιαφέροντος για πληροφόρηση (σχετικά με την ουκρανική κρίση), το Πρώτο Κανάλι εκτιμά ότι είναι αδύνατον να μεταδοθεί για πέντε ώρες η τελετή των Όσκαρ, ειδικά στην πρωινή ενημερωτική ζώνη».