Εκτός από την Πάτρα, την τιμητική της σήμερα είχε και η ορεινή Ξάνθη! Με καταρρακτώδη βροχή και πολύ πάθος και κέφι για διασκέδαση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της πόλης με τη συμμετοχή χιλιάδων καρναβαλιστών από τη Θράκη και διάφορες περιοχές της χώρας.

vroxi.jpg

Συνολικά 28 πληρώματα καρναβαλικών συλλόγων και πέντε άρματα, τα οποία βρίσκονταν διάσπαρτα μέσα στο σώμα της παρέλασης, σήκωσαν στο πόδι την πόλη κορυφώνοντας τις εκδηλώσεις των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών.

vroxi2.jpg

Την παρέλαση άνοιξε, ως είθισται ο δήμαρχος Ξάνθης για να ακολουθήσει το άρμα του βασιλιά καρνάβαλου, και τα πληρώματα των πολιτιστικών συλλόγων.

vroxi5.jpg

Το Αποκριάτικο event κάλυψαν τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ, ενώ το στέμμα φόρεσε το μοντέλο και παρουσιάστρια Ευαγγελία Αραβανή η οποία επιλέχθηκε ως η βασίλισσα του φετινού καρναβαλιού που είχε ως θέμα το μουντιάλ.

Ανάμεσα στα πέντε άρματα που παρέλασαν, με έντονο αισθητικό ύφος σάτιρας, και ένα άρμα εμπνευσμένο από την πανευρωπαϊκή καμπάνια κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

ΒΙΝΤΕΟ -ΦΩΤΟ Thrakitoday