​Απειλητικά τηλεφωνήματα και μηνύματα κατήγγειλε πως δέχεται τις τελευταίες ημέρες η ελληνικής καταγωγής Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Κριμαία Ολγα Κοβιτίδη.

dd.png

Σύμφωνα με όσα είπε η κ.Κοβιτίδη στην πρωινή εκπομπή «Μega Σαββατοκύριακο» τόσο η ίδια όσο και αρκετοί ακόμη βουλευτές της τοπικής κυβέρνησης της Κριμαίας έχουν δεχθεί απειλές, μετά από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία.

«Είχαμε συγκρούσεις μεταξύ εξτρεμιστών Τάταρων και του ρωσικού πληθυσμού. Ήμουν η μόνη από το κυβερνών κόμμα, όπως αποδείχθηκε τελικά, που βρέθηκα ανάμεσα στις δύο ομάδες και είπα ότι όλοι οι κάτοικοι της πολυεθνικής Κριμαίας πρέπει να ενωθούν. Το ευτύχημα είναι ότι δεν επιτρέψαμε να υπάρξει στην Κριμαία αιματοχυσία. Ενώ στο Κίεβο έτρεξε ποτάμι το αίμα, εμείς είχαμε μόνο δύο θύματα χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του κοινοβουλίου της Κριμαίας» είπε και πρόσθεσε: «Μόλις αποφασίσαμε για το δημοψήφισμα, άρχισαν τα τηλεφωνήματα με απειλές για φυσική μας εξόντωση μέχρι και τώρα. Ήρθαν και γραπτά μηνύματα με το ίδιο περιεχόμενο αλλά δεν φοβόμαστε. Όταν βγήκα από το κτήριο είπαν μου ότι έτσι κι αλλιώς θα με εκτελέσουν. Τα συμφέροντα όμως της Κριμαίας μας ενδιαφέρουν πάνω από όλα».

«Εξτρεμιστές και άλλοι εθνικιστές δεν μπορούν να μας τρομάξουν» κατέληξε η κα Κοβιτίδη.

Ερωτώμενη για το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τα απειλητικά τηλεφωνήματα, η κ.Κοβιτίδη είπε «Δεν ξέρω ποιος είναι, εγώ όμως έλαβα μήνυμα στο οποίο με έβριζαν αισχρά και μου έγραφαν να αγαπάω την Ουκρανία».

ΒΙΝΤΕΟ Mega