​Σε θρίλερ εξελίσσεται η κατάσταση στην Κριμαία, όπου όπως σας γράψαμε και νωρίτερα, έχουν αποβιβαστεί 6.000 Ρώσοι στρατιώτες, με το Κίεβο να καλεί τη Ρωσία να σταματήσει την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων.

_73297927_021345180-1.jpg
Ωστόσο φαίνεται πως τα όργανα άρχισαν για τα καλά, μιας και τα ξημερώματα, ένοπλοι προσπάθησαν να καταλάβουν το Υπουργείο Εσωτερικών της Κριμαίας.

Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν τραυματισμοί, με τον αριθμό τους μέχρι στιγμής να παραμένει αδιευκρίνιστος.

  • Η ΜΟΣΧΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ:

«Πολιτικοί κύκλοι από το Κίεβο, θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην Κριμαία. Περαιτέρω κλιμάκωση θα επρόκειτο για ανευθυνότητ��», δήλωσε το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

_73297929_021345030-1.jpg
Και πρόσθεσε πως «χάρη στην αποφασιστική δράση των μονάδων αυτοάμυνας, η προσπάθεια να καταλάβουν το κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών απετράπη. Η προσπάθεια αυτή επιβεβαιώνει την πρόθεση επιφανών πολιτικών κύκλων στο Κίεβο να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη χερσόνησο».

Παράλληλα, δεκάδες κουκουλοφόροι, έχουν βγει και οπλισμένοι με καλάσνικοφ, περιπολούν στο κέντρο της Συμφερόπολης.

Οι άνδρες που φορούν στολή χωρίς χωρίς όμως διακριτικά που να επι��ρέπουν την αναγνώρισή τους, έλαβαν θέση κοντά στο κοινοβούλιο της Κριμαίας στη Συμφερόπολης.

Την ίδια στιγμή πάντως, το Κίεβο διαμηνύει πως δεν θα δώσει στρατιωτική απαντηση στη Ρωσία, αρνούμενο να το κάνει, ώστε να διατηρηθεί η ασφάλεια και η ησυχία.