​Μπορεί ο καιρός να μας τα χαλάει και τον αετό κατά πάσα πιθανότητα να μην τον πετάξουμε λόγω των βροχών, αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν πτοεί τους Αθηναίους που ξεκίνησαν ήδη τη μεγάλη έξοδο.

Όσοι βρεθείτε το Σάββατο στη Θράκη και στη Μακεδονία ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση .Βροχές θα έχει η Στερεά Ελλάδα, αλλά και η Πελοπόννησος. Στην Αθήνα πάλι προβλέπεται ακόμη και καταιγίδα.

Η κακοκαιρία θα επιμείνει και την Κυριακή με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και τους ισχυρούς νοτιάδες .

Την Καθαρά Δευτέρα ο κ��κός καιρός επιμένει και το πέταγμα του χαρταετού θα γίνει με μεγάλη δυσκολία. Στην Ήπειρο, στην Στερεά και στην Πελοπόννησο θα βρέχει ενώ ανάλογη θα είναι και η κατάσταση σε Θεσσαλία, Κυκλάδες και Κήτη. Συννεφιά θα έχουν τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου .

Παρά την επιδείνωση του καιρού πάντως πολλοί είναι αυτοί που θα ταξιδέψουν αυτό το τριήμερο.

Στην Πάτρα, τη Βασίλισσα του Καρναβαλιού, οι ξενοδόχοι αποφάσισαν να μειώσουν τις τιμές για να προσελκύσουν όλο και περισσότερους επισκέπτες το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Αν αποφασίσετε τελευταία στιγμή να κλείσετε δωμάτιο στην αχαϊκή πρωτεύουσα θα δυσκολευτείτε, καθώς τα ξενοδοχεία της πόλης είναι γεμάτα.

Αυτό που παραδέχονται οι ξ��νοδόχοι είναι ότι το τριήμερο έγινε ουσιαστικά διήμερο και σε πολλές περιπτώσεις μονοήμερη εκδρομή. Οι Έλληνες θέλουν να ξεσκάσουν, αλλά λόγω έλλειψης χρημάτων προτιμούν να μείνουν για παράδειγμα στην Ξάνθη για το καρναβάλι λιγότερες ημέρες.

Οι προσφορές που κάνουν οι ξενοδόχοι είναι δελεαστικές, ακόμα και γι’ αυτούς που θα αποφασίσουν να ταξιδέψουν την τελευταία στιγμή.