Συγκλονίζει η περιπέτεια ενός 47χρονου άνδρα στη Βρετανία ο οποίος διαγνώσθηκε με…ούτε με έναν, ούτε δύο αλλά 70 διάσπαρτους καρκινικούς όγκους από το κεφάλι μέχρι την κοιλιά με αποτέλεσμα οι γιατροί να του δίνουν λίγες εβδομάδες ζωής!


Ωστόσο, ο 47χρονος Ίαν Μπρουκς βρήκε ξανά το χαμόγελό του γιατί πλέον είναι υγιής!


Η ζωή του είχε αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση εξαιτίας των καρκινικών όγκων που είχαν κατακλύσει το σώμα του. Σήμερα όμως ο 47χρονος Ίαν Μπρουκς είναι υγιής.

Ο 47χρονος άνδρας έπασχε από μια σπάνια μορφή λεμφώματος που λέγεται Χότζκιν, με αποτέλεσμα να αδυνατίζει μέρα με τη μέρα το ανοσοποιητικό του σύστημα.
9ec3fb5afb8a104863208200a1febb2f.jpg

Οι θεραπείες που έκανε το 2001 καταπολέμησαν αποτελεσματικά τη νόσο, αλλά το 2008 ο καρκίνος του επανεμφανίστηκε πιο επιθετικός παρά ποτέ καθώς οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι έχει 70 διάσπαρτους καρκινικούς όγκους.

Τότε αποφάσισε να δοκιμάσει ένα πειραματικό φάρμακο το οποίο του συνέστησαν οι γιατροί αφού όπως έλεγε «αν δεν έκανα τίποτα, ήταν θέμα εβδομάδων ο θάνατός μου».

Και έτσι και έγινε! Με έκπληξη οι γιατροί στο Νοσοκομείο Christie του Μάντσεστερ ανακάλυψαν ότι το πειραματικό φάρμακο είχε καθαρίσει το σώμα του απ’ όλους τους καρκινικούς όγκους. Η μπρεντουξιμάβη βεδοτίνη (brentuximab vedotin), το φάρμακο που του χορηγήθηκε είναι ένα είδος μονοκλωνικού αντισώματος, το οποίο εγκρίθηκε σε ΗΠΑ και Ευρώπη το 2011 και το 2012 αντιστοίχως.


«Αισθάνομαι ότι κάποιος με προσέχει, επειδή έπειτα απ’ όλες αυτές τις θεραπείες και τους όγκους που είχα, είμαι ακόμα εδώ», δήλωσε ο 47χρονος.