Με βροχές θα πετάξουμε χαρταετό και θα φάμε κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα, καθώς ο καιρός… αποφάσισε να τα κάνει «μούσκεμα» αυτό το τριήμερο και μάλιστα από σήμερα Παρασκευή.

Η ΕΜΥ προβλέπει βροχές, αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα ηπειρωτικά, και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια.


Το Σάββατο, στα βόρεια αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με βροχές από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις με σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ χιονοπτ��σεις προβλέπονται στα ορεινά.

Την Κυριακή, στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές θα έχουμε και στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Ανάλογος θα είναι ο καιρός και την Καθαρά Δευτέρα, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στα δυτικά και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, ενώ στα πελάγη θα πνέουν δυτικοί άνεμοι εντάσεως 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.