Συνέντευξη Τύπου πρόκειται να παραχωρήσει την Παρασκευή ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, από την ρωσική πόλη Ροστόφ-ον-Ντον κοντά στα ουκρανικά σύνορα, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η συνέντευξη Τύπου είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντος του Γιανουκόβιτς που επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Νωρίτερα, όπως σας γράψαμε από το star.gr, η Ρωσία επιβεβαίωσε ότι προσέφερε άσυλο στον έκπτωτο πρόεδρο της Ουκρανίας, σύμφωνα με ανώνυμη ρωσική πηγή.

Ο έκπτωτος πρόεδρος «εμφανίστηκε» με δήλωσή του που μεταδόθηκε από ρωσικά ΜΜΕ, λέγοντας πως είναι ακόμη ο νόμιμος αρχηγός της ουκρανικής κυβέρνησης και χαρακτηρίζει παράνομες τις αποφάσεις της ουκρανικής Βουλής.

Την ίδια ώρα όλο και «φουντώνουν» οι φήμες που θέλουν τον έκπτωτο πρόεδρο της Ουκρανίας να βρίσκεται σε πολυτελές, πεντάστερο ξενοδοχείο-σπα έξω από την Μόσχα, έναν αγαπημένο προορισμό των Ρώσων μεγιστάνων.


Και όλα αυτά την ώρα που η Κριμαία "βράζει" μετά την κατάληψη του κτιρίου του κοινοβουλίου από ενόπλους που ύψωσαν τη ρωσική σημαία και τη στιγμή που η Ρωσία πραγματοποιεί επίδειξη ισχύος με τις δυνάμεις της να βρίσκονται σε ετοιμότητα.