Το περιοδικό «Vanity Fair» φιλοξένησε στις σελίδες του αποκλειστικές δηλώσεις του αδελφού της Βαλερί Τριερβελέρ, αλλά και ανθρώπων από το φιλικό της περιβάλλον.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αποκάλυψε ο αδερφός της πρώην πρώτης κυρίας της Γαλλίας, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του χωρισμού, Ολάντ και Τριερβελέρ αντάλλαξαν οργισμένα μηνύματα.

Ο Ολάντ έγραψε στη Βαλερί: «Θα έπρεπε να στείλουμε κοινή ανακοίνωση». Αλλά εκείνη απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Πρέπει να αναλάβεις την ευθύνη σου για την κατάσταση. Μόνος σου έμπλεξες σ’ αυτό, μόνος σου να το διευθετήσεις, δεν πρόκειται να υπογράψω καμία δήλωση».

Ο Γουίλιαμ Μασονού, ο μεγαλύτερος αδερφός της Τριερβελέρ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτό που έκανε ο Φρανσουά Ολάντ ήταν βάναυσο, πολύ βαρύτερο από προδοσία. Η ικανότητά του να ζει διπλή ζωή είναι απίστευτη. Διαθέτει μια επικίνδυνη δύναμη αποπλάνησης».

Το περιοδικό δεν μένει μόνο στις δηλώσεις του Μασονού, αφού δημοσιεύει και μια δήλωση ενός στενού φίλου της Βαλερί, ο οποίος τονίζει ότι την άκουσε να απειλεί επανειλημμένως τον πρόεδρο της Γαλλίας λέγοντας: «Θα σε καταστρέψω όπως με κατέστρεψες»!