​Ο Νίκος Βουρνάζος θα μπορούσε να γράψει ένα ολόκληρο μυθιστόρημα για τη ζωή του, αφού υπήρξε αντάρτης του ΕΑΜ και στα 78 του χρόνια κατάφερε να πάρει το πτυχίο του από το πανεπιστήμιο. Τώρα λοιπόν, στη δύση της ζωής του αποδεικνύει το μεγαλείο της ψυχής του, μιας και μαζί με τη σύζυγό του αποφάσισε να δωρίσει 1,5 εκατ. δολάρια σε μια ομογενειακή οργάνωση που διαθέτει γηροκομεία στην Μελβούρνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει προσφερθεί στην συγκεκριμένη οργάνωση τα 37 χρόνια της ιστορίας της και χάρη σ’ αυτό θα δημιουργηθεί μια νέα πτέρυγα για ασθενείς που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ο κ. Νίκος γεννήθηκε το 1924 στο Χρύσανθο Αιγειαλείας και αφού τελείωσε το Δημοτικό άρχισε να δουλεύει, ώστε να μπορέσουν να μεγαλώσουν τα έξι μικρότερα αδέλφια του.

Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής μπήκε στην Εθνική Αντίσταση και απολύθηκε το 1945 μετά την συμφωνία της Βάρκιζας. Εκείνος όμως ήθελε πάρα πολύ να τελειώσει το σχολείο και έτσι αποφάσισε να πάει στο Γυμνάσιο, από όπου αποφοίτησε το 1951. Στα 27 του χρόνια μπήκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αλλά δυστυχώς δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Μετανάστευσε στην Αυστραλία, ελπίζοντας σε μια καλύτερη ζωή, όμως ποτέ δεν εγκατέλειψε το όνειρό του για μόρφωση. Έτσι το 1995 και σε ηλικία 71 ετών πήγε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Αγγλίας, από όπου το 2002 πήρε το πτυχίο του στη Φιλολογία σε ηλικία 78 ετών.

Ο κύριος Νίκος από τότε έχει γράψει έξι βιβλία ιστορικού περιεχομένου και τώρα αποφάσισε να προσφέρει αυτό το μεγάλο ποσό για να στηρίξει τους ηλικιωμένους ομογενείς της Μελβούρνης.