​Ο βασιλιάς καρνάβαλος με τις βασίλισσες και το πλήθος των υπηκόων του ξεσήκωσε και φέτος τη Μήλο με ένα απολαυστικό τρίωρο σόου που τα είχε όλα: Παρελάσεις αρμάτων, χορό, τραγούδι, κι έναν ολοκαίνουριο επίσημο ύμνο γραμμένο από τον Γιώργο Αλκαίο.

Όπως κάθε χρόνο η Κύθνος, η Σέριφος και η Σίφνος έδωσαν κι αυτές το παρόν στο ξέφρενο καρναβάλι της Μήλου, και μόνο η Φολέγανδρος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στη γιορτή.

Πιο νότια, στην Κρήτη και το Ρέθυμνο οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν με το άνοιγμα του τριωδίου συνεχίζονται μέρα - νύχτα με αμείωτη ένταση


Στην Πάτρα από την άλλη, 8.000 λιλιπούτειοι καρναβαλιστές πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης και σκόρπισαν χαμόγελα αισιοδοξίας με το σύνθημα "Μες στην τρελή αποκριά βάζω κι εγώ μια πινελιά".


Την ίδια στιγμή, στην άλλη άκρη της Ελλάδας, στην Κοζάνη, οι μικροί μασκαράδες είχαν ξανά την τιμητική τους.


Από την άλλη μεριά, το κέντρο της Θεσσαλονίκης μπορεί να μη γέμισε αυτή τη φορά με χαρούμενες παιδικές φωνές, κατακλύστηκε όμως απο κωδωνοφόρους, που προκάλεσαν πανδαιμόνιο με τις κουδούνες τους. Με πολύχρωμες μάσκες, στολές από δέρμα τράγου και πανάρχαια δρώμενα που σχετίζονται με τη συγχώρεση, τη γονιμότητα και την καλή τύχη, μέλη πολιτιστικών συλλόγων της Βορείου Ελλάδας, παρέλασαν στη λεωφόρο Νίκης και στην Πλατεία Αριστοτέλους.