εμπιστευμα.jpg

Mε σενάριο ταινίας γεμάτη ίντριγκες και πολλά λεφτά μοιάζει η είδηση ότι η πρώην σύζυγος του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, η Έλενα Ριμπολόβλεβα, συνελήφθη τα μεσημέρι της Δευτέρας κατά την άφιξή της στην Κύπρο.

Εις βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για κλοπή ενός πανάκριβου αντικειμένου, το οποίο και ανήκε στο δ��αχειριστή του εμπιστεύματος των δύο κορών της.

Πολλοί μιλούν για ένα διαμάντι αξίας 13,5 εκατ. ευρώ, άλλοι όμως ανεβάζουν την αξία του στα 50 εκατ. δολάρια.

Το συγκεκριμένο διαμάντι είναι περιουσιακό στοιχείο των θυγατέρων της Εκατερίνα 24 και Άννας 13 ετών. Υπενθυμίζεται ότι η 24χρονη Εκατερίνα εδώ και δέκα περίπου μήνες είναι επίσημα η ιδιοκτήτρια του πανέμορφου νησιού Σκορπιός.

10945419_spl355169_009.limghandler.jpg

Ο διαχειριστής του εμπιστεύματος είχε κινήσει όλες τις διαδικασίες για να επιστραφεί το διαμάντι, πράγμα όμως που δεν έγινε, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος της Έλενας Ριμπολόβλεβα, όταν εκείνη θα έφθανε στην Κύπρο.

Το εμπίστευμα έχει δημιουργηθεί εδώ και λίγα χρόνια για να διασφαλισθεί η περιουσία των δύο θυγατέρων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εκατερίνα και η Άννα πριν λίγες μέρες βρίσκονταν με τον πατέρα τους για διακοπές στις ελβετικές Άλπεις.
ekaterina.jpg

Η ανακοίνωση από τους διαχειριστές του εμπιστεύματος


Κατόπιν υποβολής παραπόνου, η Elena Rybolovleva συνελήφθη σήμερα από τις αστυνομικές αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά την άφιξη της τελευταίας στην Κυπριακή Δημοκρατί��. Το εν λόγω παράπονο υπεβλήθη εκ μέρους των επιτρόπων του Εμπιστεύματος «Domus Trust», το οποίο αποτελεί Κυπριακό Διεθνές Εμπίστευμα. Το εν λόγω παράπονο σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με την κλοπή περιουσιακού στοιχείου του εμπιστεύματος (ένα σπάνιο αντικείμενο εξαιρετικά μεγάλης αξίας) από την Elena Rybolovleva.

Σημειώνεται πως επίτροπος Κυπριακού Διεθνούς Εμπιστεύματος έχει νομικό καθήκον και υποχρέωση όπως διατηρεί και προστατεύει τα περιουσιακά στοιχεία του εμπιστεύματος. Για σκοπούς εκπλήρωσης των καθηκόντων πίστεως του επιβάλλεται όπως ο επίτροπος λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του τίτλου και της νόμιμης ιδιοκτησίας των περιουσιακών στοιχείων του εμπιστεύματος με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο και πάντοτε σύμφωνα με τον εφαρμοστέο νόμο.

Εντός των πλαισίων αυτών και στη βάση των εφαρμοστέων νόμων, έχουμε νομική υποχρέωση και οφείλουμε, ως επίτροποι, όπως λάβουμε όλα τα αναγκαία διαβήματα με σκοπό την προστασία των περιουσιακών στοιχείων του εμπιστεύματος.

Είναι απόλυτα σημαντικό για την Κυπριακή Δημοκρατία, ως διεθνές οικονομικό κέντρο, όπως προστατεύσει τις εταιρείες και τα εμπιστεύματα τα οποία έχουν υποδείξει εμπιστοσύνη στην οικονομία της ως επίσης και στο χρηματοοικονομικό και νομικό σύστημα της.

Ουδεμία πρόθεση υπάρχει από μέρους μας όπως προβούμε σε οιαδήποτε σχόλια επί της ουσίας του παραπόνου που υπεβλήθη στις αστυνομικές αρχές, παρά μόνο όπως αναφέρουμε ότι έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στο Κυπριακό νομικό σύστημα.