Δέκα μήνες ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ επέβαλε το Δ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε βάρος οδηγού του ΟΑΣΘ, ο οποίος τον περασμένο Απρίλιο είχε σοκάρει το Πανελλήνιο καθώς κατηγορείτο ότι υποχρέωσε δύο Αφρικανούς επιβάτες να κατέβουν από το όχημα με το πρόσχημα ότι ήταν δήθεν «λαθρεπιβάτες».

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτιδας, την οποία επικαλέστηκαν οι δικηγόροι, ο οδηγός όταν άκουσε τα μουρμουρητά κάποιων επιβατών σταμάτησε ξανά απότομα το λεωφορείο στη μέση του δρόμου και είπε: "Έχει κανείς πρόβλημα; Να έρθει εδώ να μου το πει τώρα"! Ακούγοντας δε ψιθύρους του τύπου «είναι φασίστας, είναι φασίστας» ο οδηγός άρχισε να ωρύεται «Ε ναι ρε είμαι Χρυσαυγίτης. Τρέχει κάτι;» επιδεικνύοντας μάλιστα μενταγιόν που φορούσε με το σύμβολο του κόμματος.


Η υπόθεση είχε προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, από την οποία διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η παραπομπή τού οδηγού σε δίκη.


Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος, κατά την απολογία του, ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος έκανε έλεγχο στους δύο επιβάτες, επιμένοντας ότι όντως δεν είχαν εισιτήρια και διέψευσε τα όσα κατήγγειλε η αυτόπτης μάρτυρας ότι ακολούθησαν μετά το περιστατικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, για να πείσει τους ότι δεν τρέφει ρατσιστικά αισθήματα, επιστράτευσε ως μάρτυρα υπεράσπισης αλλοδαπό φίλο του.