Για τρίτη φορά αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα το ζεύγος Γριβέα ενώπιον του βρετανικού δικαστηρίου στο Westminster καθώς η δίκη τους τις δύο προηγούμενες φορές είχε αναβληθεί με το αιτιολογικό ότι η υπεράσπιση «χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να αναπτύξει τα επιχειρήματα της, ώστε να μην εκδοθούν οι δύο κατηγορούμενοι».

Το βρετανικό δικαστήριο θα εξετάσει το αίτημα των ελληνικών αρχών για έκδοσή του επιχειρηματία Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του Αναστασίας Βάτσικα στην Ελλάδα όπου κατηγορούνται για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.


Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία δίκη, στις αρχές του μήνα, ο δικηγόρος του ζεύγους ζήτησε αναβολή μέχρι τις 14 Απριλίου υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μια περίπλοκη υπόθεση που απαιτεί χρόνο για να προετοιμαστεί.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά του, λέγοντας πως πρόκειται για μια πολύκροτη υπόθεση για την Ελλάδα, η οποία θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατόν. Δέχθηκε όμως να ελαφρύνει τους περιοριστικούς όρους και έτσι πια είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζονται στο αστυνομικό τμήμα του Κίνγκστον, όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία τους, μόνο δύο φορές την εβδομάδα αντί για τρεις που προέβλεπε η αρχική απόφαση.