Μετά τις δηλώσεις του George Clooney ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στους Έλληνες, οι Βρετανοί… προκαλούν και πάλι.

Ο διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου, Nίκολας Πένι, σε συνέντευξή του στους Τimes, δήλωσε ότι η καλύτερη λύση είναι το… «μοίρασμα» κάποιων Γλυπτών και αυτό...υπό προϋποθέσεις, όπως να μην υπάρξει εμμονή με το ποιος τα κατέχει.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πένι είπε ότι δεν θα ήταν κατά της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα υπό τη... μορφή δανεισμού.


«Δεν π��στεύω ότι κάτι τόσο απλό όπως το να τα επιστρέψουμε θα ήταν μια τρομερά καλή κίνηση αλλά πιστεύω ότι το Βρετανικό Μουσείο θα καλωσόριζε κάποιο τρόπο μοιράσματος των Γλυπτών εφόσον όμως οι άνθρωποι δεν θα παρέμεναν εμμονικοί με την ιδέα του ποιος πράγματι τα κατέχει», είπε και πρόσθεσε: «Εξετάζεται η ιδέα ότι θα μπορούσαμε να δανείσουμε μερικά εκεί, υπό την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα καταντούσαν πολιτικά πιόνια».


«Προσωπικά δεν θα μου άρεσε να τα σκέφτομαι να ταξιδεύουν μπρος-πίσω σε όλο τον κόσμο, αλλά σίγουρα το βρετανικό μουσείο έχει αναγνωρίσει ως ένα βαθμό τη βαθιά σημασία που έχουν για την Ελλάδα», ανέφερε.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο από την εκπομπή LIVE U...