​Συνεχίζονται οι απολογίες για την υπό��εση του κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων, για την οποία κρίθηκαν το Σάββατο προφυλακιστέοι ο πρόεδρος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ και της ομάδας του Ατρομήτου Γ.Σπανός και άλλα τρία άτομα.

Στην Eισαγγελία Πειραιά και συγκεκριμένα στον έβδομο ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα ο τμηματάρχης της διεύθυνσης εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και έξι οδηγοί βυτιοφόρων, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σημειώνεται ότι ο υπάλληλος του υπουργείου Περιβάλλοντος πήρε προθεσμία χθες για να απολογηθεί σήμερα.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 24 άτομα - στελέχη κρατικών υπηρεσιών, οδηγοί βυτιοφόρων και πρατηριούχοι εκ των οποίων τα 15 έχουν συλληφθεί.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι στο κατηγορητήριο που έχει συντάξει ο ανακριτής, το ποσό των διαφυγόντων δασμών και φόρων κατ' εκτίμηση δεν είναι 3,5 εκατ. ευρώ όπως είχε ανακοινώσει αρχικά η ΕΛ.ΑΣ, αλλά 662.800 ευρώ.

Εκτός των τεσσάρων που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, στον ανακριτή οδηγήθηκε χθες και μια γυναίκα, συνιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με όρους. Θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση 20.000 ευρώ ενώ της επιβλήθηκαν επίσης περιοριστικοί όροι - απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσίασή της σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης δημιουργήθηκαν σοβαρά επεισόδια από συγγενείς κατηγορουμένων και εργαζόμενους της ΕΤΕΚΑ με αποτέλεσμα να υπάρξει προπηλακισμός τηλεοπτικών συνεργείων και επέμβαση ανδρών των ΜΑΤ.