​Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Κυριακή, με τα… σύννεφα να κρύβουν τον ήλιο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρα��, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν.

Στα ηπειρωτικά και το Ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες που θα ενταθούν τις βραδινές ώρες, ενώ σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία στα ορεινά θα δούμε και χιόνια.

Στη Βόρεια Ελλάδα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 – 16 βαθμούς Κελσίου, στην Κεντρική Ελλάδα 7 – 18 . Πιο υψηλές θερμοκρασίες θα δούμε στην Νότια Ελλάδα που η μέγιστη θα φτάσει του 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στους 19 θα φτάσει ο υδράργυρος στην Δυτική Ελλάδα. Όσο για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 – 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις και ασθενείς βροχές μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Στη Θεσσαλονίκη τέλος θα υπάρχει έντονη συννεφιά, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις μέτριοι.