​Την ώρα που όλοι περιμένουν να επιβεβαιωθεί από αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας σύμφωνα με την οποία επιτεύχθηκε συμφωνία με την αντιπολίτευση, την ΕΕ και τη Ρωσία, νέες συγκρούσεις ξέσπασαν στο κέντρο του Κιέβου ενώ στα χέρια πιάστηκαν οι βουλευτές μέσα στην ουκρανική Βουλή.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες!

Πυροβολισμοί έπεσαν το πρωί της Παρασκευής γύρω από την πλατεία Ανεξαρτησίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας για τα πυρά κοντά στ��ν Πλατεία, οι «συμμετέχοντες στις μαζικές ταραχές άνοιξαν πυρ στους αστυνομικούς προσπαθώντας να περάσουν προς την κατεύθυνση του Κοινοβουλίου».

Δεν διευκρινίζεται εάν οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά ή εάν υποχώρησαν.
606x341_257340.jpg
Παράλληλα η ένταση που βλέπουμε εκτός ουκρανικού κοινοβουλίου μεταφέρθηκε και εντός με τις εικόνες που θα δείτε στο βίντεο να «μιλούν» από μόνες τους. Οι βουλευτές, που συζητούσαν μέτρα για αποκλιμάκωση της κατάστασης πιάστηκαν στα χέρια ενώ μέσα στο κτίριο εμφανίστηκαν δυνάμεις της αστυνομίας, καθώς διαδηλωτές προσπάθησαν να προσεγγίσουν το Κοινοβούλιο.

Η συνεδρίαση κράτησε λίγα λεπτά και θα συνεχιστεί το μεσημέρι.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι το σχέδιο συμφωνίας ανάμεσα στην ουκρανική ηγεσία και την αντιπολίτευση είναι έτοιμο, αλλά δεν έχει επιτευχθεί η τελική συμφωνία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Ράντοσλαβ Σικόρσκι ανακοίνωσε από το Κίεβο ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ουκρανική ηγεσία, την αντιπολίτευση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Ρωσία θα επαναληφθούν μετά το μεσημέρι.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς προειδοποίησε με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 από το Πεκίνο όπου έφθασε αφού συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις στο Κίεβο, ότι το σχέδιο συμφωνίας αποτελεί ακόμη αντικείμενο διαβουλεύσεων και "δεν μπορούμε να πούμε τίποτε μέχρι το μεσημέρι".

"Ιδιαίτερα η αντιπολίτευση θέλει να έχει τη δυνατότητα να διαβουλευθεί με ορισμένους από τους εντολείς της, πράγμα που είναι απολύτως κατανοητό", πρόσθεσε.

"Συμφωνήσαμε να μην ανακοινώσουμε τίποτε πριν από το μεσημέρι", είπε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς προειδοποιώντας ότι όσο οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, "πρέπει να παραμείνουμε επιφυλακτικοί".