Στον αέρα βρίσκεται η τύχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο κινδυνεύει άμεσα με λουκέτο μετά την πρόσφατη απόφαση του ειρηνοδικείου, που κήρυξε έκπτωτο το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο που είχε οριστεί ύστερα από παρέμβαση του πρωθυπουργού για τη διάσωση και εξυγίανση των δυο φορέων!


Το πρωί οι βουλευτές της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής έμειναν άφωνοι όταν ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης τους ενημέρωσε για τις δραματικές εξελίξεις και το αδιέξοδο που δημιουργείται.

Οι βουλευτές μ��λησαν για δικαστική απόφαση- βόμβα που οδηγεί σε κλείσιμο ενός σημαντικού νοσοκομείου με 1000 εργαζομένους την ίδια ώρα που ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός κινεί διαδικασία αποπομπής του Ελληνικού, με τους 480 εργαζομένους να βρίσκονται στον αέρα.

Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός έχει διαμηνύσει στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ότι θα πρέπει να εκσυγχρονίσει το καταστατικό του, να κάνει οικονομικό διαχειριστικό έλεγχο και θα πρέπει να αποπληρώσει τις καθυστερούμενες οφειλές διαφορετικά η Ελλάδα (δηλαδή το ελληνικό παράρτημα) μπορεί να τιμωρηθεί με το να μην έχει το δικαίωμα ψήφου στις γενικές συνελεύσεις ενώ στη συνέχεια θα της αφαιρεθεί το σήμα και το όνομα του Ερυθρού Σταυρού. Η κυβέρνηση είχε αναλάβει πρωτοβουλία για την εξυγίανση των φορέων και μάλιστα τράπεζα είχε εξαγοράσει το τραπεζικό χρέος του Ερρίκος Ντυνάν και προχωρούσε το σχέδιο διάσωσης.

Το υπουργείο Υγείας σκοπεύει να κάνει έφεση στην απόφαση του ειρηνοδικείου με τον υπουργό να είναι κατηγορηματικός πως η κυβέρνηση δεν θα φέρει καμία ευθύνη για ό,τι προκύψει από εδώ και πέρα.