Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ έπεσαν στην Κυψέλη τέσσερις αλλοδαποί, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκονται σε παράνομες υιοθεσίες και σε αρπαγή βρέφους με σκοπό την πώληση.


Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τέσσερις υπήκοοι Βουλγαρίας, δύο γυναίκες ηλικίας 40 και 54 ετών και δύο άνδρες ηλικίας 38 και 39 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αρπαγή ανηλίκου, απειλή, πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράβαση του νόμου περί υιοθεσιών. Επίσης αναζητείται μία 31χρονη ομοεθνής τους.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, η 40χρονη γυναίκα είχε αρπάξει το βρέφος μίας 38χρονης Βουλγάρας, η οποία την είχε εμπιστευτεί για να της το προσέχει. Αφού απήγαγε το βρέφος και μετά από εντολή της 54χρονης συλληφθείσας, η γυναίκα το παρέδωσε στην 31χρονη συνεργό της προκειμένου να το πουλήσει για 6.500 ευρώ.

Λίγες ημέρες μετά, η 54χρονη και η 31χρονη πήγαν σε συμβολαιογραφικό γραφείο και η 31χρονη παρουσιάστηκε ως βιολογική μητέρα του βρέφους και η 54χρονη σαν διερμηνέας. Οι δύο γυναίκες υπέγραψαν πληρεξούσιο προκειμένου ένα ζευγάρι Ελλήνων να υιοθετήσει το βρέφος. Τελικά το ζευγάρι Ελλήνων εντοπίστηκε και το μωρό θα παραδοθεί στην βιολογική του μητέρα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα η 54χρονη έφερνε συχνά έγκυες γυναίκες από την Βουλγαρία με σκοπό να γεννήσουν στην Ελλάδα και στη συνέχεια να πάρει τα βρέφη τους έναντι αμοιβής. Όσον αφορά τους δύο άνδρες της οργάνωσης, ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια των μελών και κατά κύριο λόγο απειλούσαν τα ζευγάρια με τα βρέφη προκειμένου να μην αποκαλύψουν τη δράση του κυκλώματος.