​Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος ενεργοποιήθηκαν αμέσως,μετά από εντολή του υπουργού Γιάννη Μανιάτη, μόλις αποκαλύφθηκε ότι ο Μανώλης Χατζόπουλος, που εργαζόταν στο ΥΠΕΚΑ για πάνω από 30 χρόνια, εμπλέκεται στο σκάνδαλο λαθρεμπορίας καυσίμων.

Βέβαια το υπουργείο περιμένει να απαγγελθούν συγκεκριμένες κατηγορίες στον κύριο Χατζόπουλο που το τελευταίο διάστημα ήταν διευθυντής στη Διεύθυνση Εποπτείας και Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν πως ο Μανώλης Χατζόπουλος είχε πρόσβαση στα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων και ενημέρωνε από τις προηγούμενες ημέρες τους πρατηριούχους υγρών καυσίμων για τους ελέγχους που θα πραγματοποιούσαν τα κλιμάκια τις επόμενες μέρες στα πρατήρια.

Να σημειωθεί ότι ο κύριος Χατζόπουλος από το 1988 εκλέγεται συνδικαλιστής στο Σύλλογο υπαλλήλων του ΥΠΕΚΑ και στην Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου. Εννέα χρόνια έχει διατελέσει πρόεδρος της Ομοσπονδίας και πέντε χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι παλαιότερα είχε εκλεγεί στα παραπάνω συνδικαλιστικά πόστα με την ομπρέλα της ΠΑΣΚΕ ενώ τα 3 τελευταία χρόνια φλέρταρε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος εντός του 2014, θα έβγαινε στη σύνταξη.