«Ο αρχικός στόχος της ΜΚΟ, ήταν να δημιουργήσει εθελοντικούς πυροσβεστικούς διασωστικούς σταθμούς του ΕΣΕΠΑ κ.α. Αυτό εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο.» σημειώνει στην εκπομπή LIVE U ο Πρόεδρος της Εθελοντικής Οργάνωσης Πυροσβεστών, Νίκος Σαχινίδης ο οποίος σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν χθες φέρεται να αποκόμισε μέσω της ΜΚΟ 2,5 εκατομμύρια ευρώ.


Υπενθυμίζεται ότι μαζί με δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της διώκονται για κακουργηματική απάτη, ενεργητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

«Πρόκειται για πολιτική δίωξη, για μια απόφαση πυροτέχνημα για τις εκλογές γι�� να δείξουν ότι κάτι κάνουν. Στο τέλος θα διαπιστωθεί ότι όλα ήταν μια μούφα. Ούτε διώξεις υπάρχουν ούτε τίποτα. Είναι μια έρευνα μόνο από την αστυνομία.» τονίζει και προσθέτει

«Λένε ότι δεν πήγαμε καν σε φωτιές ενώ εμείς έχουμε οργώσει όλη την Ελλάδα. Λένε πολλά που δεν ισχύουν.

Με νόμιμα παραστατικά και όλα ελεγμένα, είναι δυνατόν να κάνεις εκβιασμούς σε δημοτικά συμβούλια, Αυτά είναι αστειότητες που προέρχονται από 2-3 ανθρώπους που χρόνια μας πολεμούν. Δεν ξέρουμε τι συμφέροντα έχουν.» Στην συνέχεια είπε πως θα υποβληθούν μηνύσεις εις βάρος του δημάρχου Ζαγοράς, κου Κασαβέτη.

Στην συνέχεια στην εκπομπή μίλησε ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, Γιώργος Κασαβέτης τονίζοντας «Ε��ένα ο κύριος Σαχινίδης μου παρουσιάστηκε σαν μηχανολόγος και επειδή τυχαίνει ο τεχνικός σύμβουλός μου να είναι μηχανολόγος την ίδια περίπου εποχή που λέει ότι σπούδασε και ο κύριος Σαχινίδης, φάνηκε ότι λέει ψέματα. Έτσι στην συνέχεια υποστήριξε πως είναι πολιτικός μηχανικός, κάτι που όμως δεν ίσχυε. Όταν αποδείχτηκε κιόλας πως δεν είναι ούτε πολιτικός μηχανικός, υποστήριξε πως ήταν μηχανολόγος στη Γερμανία. Εκεί τυχαίνει να είχα σπουδάσει εγώ… Έτσι άρχισαν να καταρρέουν όλοι οι ισχυρισμοί του. Φαίνεται πως έχει πολλά επαγγέλματα..

Όταν ανέλαβα κάποια στιγμή δήμαρχος, ήρθαν οι εθελοντές πυροσβέστες , μου είπαν τι έργο επιτελούσαν και εγώ τους «αγκάλιασα». Σε κάποια συγκέντρωση που είχε γίνει εμφανίστηκε και ο κύριος Σαχινίδης ο οποίος απαίτησε να του καταβάλλω 30.000 ευρώ, το ποσό με το οποίο είχε επιχορηγηθεί ο δήμος μου από την Γενική Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας.

Όταν όμως εγώ το αρνήθηκα, τότε εκείνος μου πε δεν θέλω τίποτα και σηκώνομαι και φεύγω….» Μάλιστα όπως πρόσθεσε ο κύριος Σαχινίδης του έκανε την εξής πρόταση «ένα ποσό της τάξης των 8.000 ευρώ θα το διέθετε σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων και εγώ θα μπορούσα να το διαχειριστώ κατά το δοκούν…»