​Την άκρη του νήματος για την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών», αναζητά η αστυνομία στο πρόσωπο ενός 34χρονου που ακούει στο όνομα Αιμίλιο. Ένας άνδρας που εδώ και μια δεκαετία έχει αναπτύξει έντονη δράση στον αντιεξουσιαστικό χώρο της περιοχής των Εξαρχείων.


Τον 34χρονο εμπλέκει στην τρομοκρατική οργάνωση Σέχτα, ο 40χρονος που έχει καταδικαστεί σε ισόβια ως συνερ��ός στην στυγερή δολοφονία των πέντε ανδρών προσωπικής ασφάλειας ενός επιχειρηματία στην Αγία Νάπα. Όπως αποκαλύπτει το STAR, ο ισοβίτης με ένορκη κατάθεσή του στους Κύπριους ανακριτές, φέρεται να έδωσε δύο ονόματα που όπως υποστηρίζει είναι οι εκτελεστές της Σέχτας Επαναστατών. Ο ένας είναι ο συγκατηγορούμενος του και δολοφόνος των πέντε ανδρών στην Κύπρο. Ο άλλος, όπως λέει είναι ένας κοινός τους φίλος ο 34χρονος αντιεξουσιαστής από την Αλβανία.


«Αν δεν με πιστεύεται βρείτε στην Αθήνα και ρωτήστε τον ίδιο τον Αιμίλιο Π… τον Αλβανό, που είναι αδελφικός φίλος του δολοφόνου της Αγίας Νάπας. Γνωρίζει από πρώτο χέρι για τη τρομοκρατική οργάνωση Σέχτα και για τις δολοφονίες του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια και του αστυνομικού της αν��ιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα. Δεν έχετε παρά να τον βρείτε, να τον ανακρίνεται και να σας τα πει ο ίδιος.» φέρεται να είπε ο 40χρονος ισοβίτης.

Στο κυπριακό δικαστήριο μάλιστα οι δύο κατάδικοι ήρθαν στα χέρια.

Ο 34χρονος Αιμίλιο, δεν είναι πρόσωπο άγνωστο στις διωκτικές αρχές. Αμέσως μετά την πενταπλή δολοφονία στην Αγία Νάπα, μαζί με τα εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί από τις Κυπριακές αρχές για τους δύο καταδικασμένους πλέον δολοφόνους, για την ίδια υπόθεση υπήρχε ξεχωριστό ένταλμα της Interpol και για τον 34χρονο Αλβανό.

Κατά διαβολική σύμπτωση οι ελληνικές διωκτικές αρχές μαζί με τον 30χρονο δολοφόνο της Κύπρου είχαν συλλάβει τότε και τον 34χρονο Αιμίλιο. Βρίσκονταν και οι δύο σε ένα σπίτι που ήταν σε κατάληψη, στην συμβολή των οδών Βαλτεστίου και Μπενάκη στα Εξάρχεια. Όμως άγνωστο γιατί τελικά οι Κυπριακές αρχές δεν ζήτησαν την έκδοσή του και αφέθηκε ελεύθερος.


Από τότε όμως τα ίχνη του χάθηκαν. Στην ίδια κατάληψη ήταν παρέα κι ένας 34χρονος, επιστήθιος φίλος τους, ο οποίος καταζητείται από την αστυνομία για διακίνηση και κατοχή όπλων που είχαν βρεθεί στο χώρο αποσκευών ενός νοικιασμένου αυτοκινήτου. Αυτό το πρόσωπο μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ύποπτος και για την δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Κάντε κλικ και δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Star...