​Εκρηκτική είναι και απόψε για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα η ατμόσφαιρα στο Κίεβο. Φωτιές ανάβουν και πάλι στην Πλατεία Ανεξαρτησίας, ενώ διαδηλωτές και αστυνομικοί έχουν παραταχθεί για μια ακόμα μεγάλη σύγκρουση.

Από το απόγευμα οι διαδηλωτές στήνουν οδοφράγματα στο κέντρο του Κιέβου, ενώ την ίδια ώρα διεξάγεται κι ένας διπλωματικός πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, με την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες να συζητούν από κοινού την επιβολή κυρώσεων εναντίον του Κιέβου.

ukraine1_563_355.JPG

Τρεις υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σπεύδουν στην ουκρανική πρωτεύουσα για να δουν από κοντά τι συμβαίνει πριν την αυριανή έκτακτη σύνοδο των 28 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Η Μόσχα από την άλλη πιέζει με αναβολή έως την Παρασκευή της εκταμίευσης των δύο δισεκατομμυρίων που είχε υποσχεθεί, ενώ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνεργαστεί και να αποστασιοποιηθεί από τις ακραίες ομάδες που θέλουν να προβούν σε πραξικόπημα.

αρχείο λήψης.jpg

Για πραξικόπημα κατηγόρησε τους διαδηλωτές ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Β. Γιανουκόβιτς και διέταξε την Υπηρεσία Ασφαλείας να αρχίσει επιχείρηση εκκαθάρισης στην πλατεία Ανεξαρτησίας από τους… «τρομοκράτες», όπως χαρακτηρίζει τους διαδηλωτές.