Πρώτη ανάρτηση: 19/02/2014, 14:57

​Νέα υπόθεση απάτης με ΜΚΟ είδε το φως της δημοσιότητας μετά την αποκάλυψη ότι ο πρόεδρος της αμαρτωλής ΜΚΟ “Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης” Κ.Τζεβελέκος., απέσπασε 9 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για μη κερδοσκοπική οργάνωση εθελοντών... πυροσβεστών και σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρός της και δύο μέλη της διώκονται για κακουργηματική απάτη, ενεργητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε η ΜΚΟ υπερβαίνει τα 2.400.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα αμαρτωλή ΜΚΟ είχε έδρα τη Θεσσαλονίκη και τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου εξαπατούσαν δημάρχους και περιφερειάρχες, λέγοντάς τους ότι θα στήσουν σταθμούς πυρόσβεσης.

Οι εμπλεκόμενοι προσέγγιζαν Δημάρχους, μέλη Δημοτικών Συμβουλίων και ιδιωτικές επιχειρήσεις παρέχοντάς τους μια ψευδή εικόνα σχετικά με το νομοθετικό πλαί��ιο και τη δυνατότητα του Σωματείου να ιδρύει εθελοντικούς πυροσβεστικούς σταθμούς, να επιχειρεί σε κατάσβεση πυρκαγιών και να συμμετέχει σε περιστατικά διακομιδής τραυματιών, υποστηρίζοντας το δίκτυο του ΕΚΑΒ. Επίσης εκθείαζαν την λειτουργική ικανότητα των οχημάτων που είχαν στην κατοχή τους, τα οποία όμως ήταν παλιά, μεταχειρισμένα οχήματα που είχαν παραχωρηθεί στην οργάνωση από δωρεές. Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα, δεν έφεραν πινακίδες κυκλοφορίας, δεν είχαν ταξινομηθεί, δεν είχαν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας, δεν είχαν περάσει τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους, δεν ήταν ασφαλισμένα και δεν έφεραν τα απαιτούμενα από τη νομοθεσία πιστοποιητικά καταλληλότητας από το Πυροσβεστικό Σώμα και το ΕΚΑΒ.

Όπως προκύπτει μετά τις ανακοινώσεις της αστυνομίας, τα μέλη της ΜΚΟ, προβάλλοντας τον εθελοντισμό και την προσφορά στις τοπικές κοινωνίες κατάφεραν να αποσπούν χρηματικά ποσά με την μορφή χορηγιών και δωρεών.

Μάλιστα ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Σωματείου, προκειμένου να επιτύχει συνεργασία με τους Δήμους, αποπειράθηκε να δωροδοκήσει Αξιωματούχους Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.