Σοκ προκαλούν οι ομολογίες των δύο αντρών που συνελήφθησαν από τους άντρες της Ασφάλειας Καλαμάτας για την δολοφονία του αρχιμανδρίτη στη Χώρα Μεσσηνίας.

Όπως σας είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση πρόκειται για έναν 18χρονο Έλληνα και ένα 24χρονο Γεωργιανό, οι οποίοι αποκάλυψαν πως σκότωσαν τον ιερέα για μερικά ευρώ.

Μάλιστα, ο 18χρονος είπε χαρακτηριστικά: «Τον σκότωσε (εννοεί τον 24χρονο) γιατί μας κορόιδεψε. Μας είχε υποσχεθεί πως θα μας δώσει 50 ευρώ αλλά μας έδωσε μόλις 10. Θέλαμε τα χρήματα για να πάμε να παρακολουθήσουμε αγώνες καρτ»!

drastes_.jpg

Ο νεαρός δράστης αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι όταν πήγαν στο σπίτι του αρχιμανδρίτη εκείνος παρέμεινε στον διάδρομο και ο 24χρονος φίλος του και το θύμα πήγαν στην κουζίνα για να πάρει τα χρήματα.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ισχυρισμούς του 18χρονου παρέμειναν στην κουζίνα για μισή ώρα και ξαφνικά άκουσε φασαρία: «Μόνο 10 ευρώ έχω, αρκετά είναι, άντε φύγετε τώρα», φέρεται να είπε ο αρχιμανδρίτης.

Τότε ήταν που ο ιερέας βγήκε γυμνός στον διάδρομο. Ο Γεωργιανός τον ακολούθησε και τον χτύπησε 2 φορές με σιδερογροθιά στο μέτωπο και στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ζαλίστηκε και έπεσε στο πά��ωμα.

Ο 24χρονος -όπως υποστήριξε ο 18χρονος- τον έσυρε στην κουζίνα και αφού έκανε θηλιά το πουκάμισό του, το πέρασε στο λαιμό και τον έπνιξε.

Ο 18χρονος είναι γιος ψάλτης

Ο 18χρονος είναι γνωστός στην περιοχή, αφού ο πατέρας του είναι ψάλτης. «Ο πατέρας του είναι ψάλτης στην εκκλησία της περιοχής, η οποία όμως ανήκει σε άλλη ενορία από αυτήν που ανήκε ο Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου όπου λειτουργούσε ο αρχιμανδρίτης».