Αυστηρές ποινές ακόμα και κάθειρξη έως 10 χρόνια προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση της παιδικής πορνογραφίας και το «ψάρεμα» ανηλίκων, grooming μέσω Ίντερνετ, υπολογιστών ή κινητών τηλεφώνων.

Ειδικότερα, όσοι διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας ή όσοι εμπλέκονται σε τέτοιου είδους κυκλώματα θα αντιμετωπίζονται από τις Αρχές ως τρομοκράτες.

Έτσι λοιπόν, το καινούργιο ν/σ δίνει την δυνατότητα στις διωκτικές αρχές να προχωρούν σε άρσεις απορρήτων ή άλλων οικονομικών συναλλαγών, προκειμένου να τεκμηριώνουν το αδίκημα και να χρησιμοποιούν κοριούς καταγράφοντας με αυτό τον τρόπο την δράση των κυκλωμάτων και στη συνέχεια αυτά τα στοιχεία θα χρησιμοποιούνται στα δικαστήρια.

Επίσης, προβλέπεται μια επιπλέον προστασία στ�� θύματα που καταγγέλλουν τέτοια κυκλώματα.Να σημειωθεί πως αυτή η... "σημείωση" δεν αφορά μόνο τα θύματα παιδικής πορνογραφίας, αλλά και αυτά της σωματεμπορίας.

Για παράδειγμα, αν κάποια συλληφθεί με την κατηγορία της πορνείας, ενδέχεται να μην αντιμετωπίσει ποινική δίωξη, αν καταγγείλει την δράση του κυκλώματος που την έφερε στην χώρα μας.