​Ένα τεράστιο σκάνδαλο με μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ρόδου που δεν πλήρωναν τα δημοτικά τέλη τα προηγούμενα χρόνια είδε το φως της δημοσιότητας!

Η κομπίνα αφορά τα τετραγωνικά μέτρα που ήταν δηλωμένα στους πρώην δήμους, βάσει των οποίων γινόταν οι χρεώσεις σε τέλη ηλεκτροφωτισμού, καθαριότητας κ.λπ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στο Φαληράκι, που στα κιτάπια του δήμου φερόταν να ήταν έκτασης 12.000 τ.μ., πράγμα που διά γυμνού οφθαλμού φαινόταν ότι δεν ήταν αλήθεια.

Ο δήμος ζήτησε να γίνει αμέσως έλεγχος. Τελικά ύστερα από πολύμηνες διαδικασίες κατά τις οποίες υπήρξαν αρκετά ευτράπελα, οι ιδιοκτήτες της ξενοδοχειακής επιχείρησης ήρθαν σε συμβιβασμό με τον δήμο, δηλώνοντας ότι τα τετραγωνικά μέτρα του ξενοδοχείου ήταν 52.000 και όχι 12.000.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπηρεσίες του δήμου αξιοποιώντας τις διατάξεις της νομοθεσίας προέβησαν σε αναδρομική επιβολή τελών σε βάθος πενταετ��ας, με αποτέλεσμα να εισρεύσει στα ταμεία του δήμου ένα σημαντικό ποσό.

Η συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, αφού δεν είναι η μοναδική.

Εκτιμήσεις που υπάρχουν κάνουν λόγο για πάρτι φοροαποφυγής σε πολλές περιοχές του νησιού.
Λέγεται ότι μέχρι και... ολόκληρα ξενοδοχεία δεν ήταν δηλωμένα στα κιτάπια των πρώην δήμων, με αποτέλεσμα να χάνονται σημαντικά έσοδα για τον δήμο.