​Στην κυριολεξία τη�� τελευταία στιγμή οι υπάλληλοι ενός ζωολογικού κήπου στην Κίνα κατάφεραν να σώσουν τη ζωή, ενός διαταραγμένου ανθρώπου, ο οποίος πήδηξε σε κλουβί γεμάτο λευκές τίγρεις για να… «βελτιώσει το βιοτικό τους επίπεδο» με το να τους προσφέρει τον εαυτό του για τροφή.

Ο 27χρονος Yang Jinhai, ήταν κατενθουσιασμένος όταν έπιασε δουλειά, ως φύλακας στον ζωολογικό κήπο της πόλης Chengdu, στην νοτιοδυτική επαρχία Σετσουάν της Κίνας. Όταν όμως άρχισε να εργάζεται, έβρισκε τη νέα του εργασία βαρετή και μονότονη. Παραιτήθηκε λοιπόν και άρχισε να εργάζεται σε ένα τυπογραφείο, από όπου όμως επίσης παραιτήθηκε, αφού όπως έλεγε ένιωσε ότι είχε πιο σημαντικά πράγματα να κάνει στη ζωή του.

kinezos1.jpg
Τι ήταν τα πιο σημαντικά πράγματα; Όπως αποδείχθηκε, το να προσφέρει τον εαυτό του… θυσία στις τίγρεις.

Ο ίδιος είχε γράψει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ότι είχε στεναχωρηθεί πάρα πολύ από το γεγονός ότι οι περήφανες λευκές τίγρεις ζούσαν σε πολύ ταπεινά κλουβιά, όπου δεν μπορούσαν να ικανοποιήσουν τα φυσιολογικά τους ένστικτα.

Μάλιστα ενημέρωσε τους… «φίλους» του ότι αποφάσισε να θυσιαστεί για να στηρίξει τις τίγρεις της Βεγγάλης, ώστε να μπορέσουν να έρθουν ξανά κοντά στην άγρια φύση τους.

Σκαρφάλωσε λοιπόν πάνω από τον προστατευτικό φράκτη και πήδηξε μέσα στο κλουβί με τις πεινασμένες τίγρεις, πιστεύοντας ότι εκείνες θα του ορμήσουν αμέσως.

kinezos2.jpg

Προς μεγάλη του απογοήτευση όμως οι τίγρεις ήταν πιο νευρικές και αμήχανες από εκείνον, με την θηλυκή τίγρη να τρέχει για να κρυφτεί.

Ο νεαρός άνδρας πάντως δεν πτοήθηκε από την αντίδραση των άγριων ζώων και άρχισε να τις προκαλεί, κάνοντας χειρονομίες και γκριμάτσες.

Τελικά, πέτυχε αυτό που ήθελε και η αρσενική τίγρης του επιτέθηκε από πίσω, αρπάζοντάς τον από τον λαιμό και σέρνοντάς τον προς το μέρος της, με τους επισκέπτες του ζωολογικού κήπου να κοιτάζουν έντρομοι.

kinezos3.jpg

Αμέσως επενέβησαν οι υπάλληλοι του κήπου και ακινητοποίησαν την τίγρη, κάνοντάς της μια ηρεμιστική ένεση. Ο νεαρός, γλίτωσε στο παρά τσακ από της… τίγρης τα δόντια, ενώ οι συγγενείς του δήλωσαν στις αρχές ότι εδώ και καιρό αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.