Ένα πολύ διασκεδαστικό βίντεο για την Ελλάδα με τίτλο «ΔΙΑΦΟΡΑ -Όταν ένα ταξίδι σου αλλάζει τη ζωή» έφτιαξε ένας νεαρός Ισπανός ο οποίος βρέθηκε στον Πύργο στο πλαίσιο μιας πανεπιστημιακής εργασίας που είχε να κάνει με θέμα μια… προβληματική πόλη.

«Το φιλμ δείχνει ότι η εικόνα της Ελλάδας που έχουν πολλοί άνθρωποι είναι διαφορετική από την πραγματικότητα. Θέλουμε όλοι να πάνε στην Ελλάδα και να επισκεφθούν τα καταπληκτικά μέρη της», τονίζει ένας από τους δημιουργούς του.

Το φιλμ των 22 λεπτών προβλήθηκε στο 16ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Νέους που διεξάγεται στον Πύργο Ηλείας, κάθε Δεκέμβρη.

Ο καθηγητής δημοσιογραφίας του Ραμόν του αναθέτει να επισκεφθεί μια προβληματική χώρα και να καταγράψει την εμπειρία του: «Ιράν; Ιράκ; Συρία;» ρωτά ο Ραμόν για να λάβει την εξής απάντηση: «Χειρότερα, Γκρέσια!»

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, ο νεαρός Ραμόν έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Ελλάδα καταλήγοντας στο εξής συμπέρασμα: "Μπορεί κάποιες χώρες να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, αλλά οι άνθρωποι δεν αλλάζουν εξαιτίας αυτών".

Παράλληλα προτρέπει όλους όσους δεν εχουν επισκεφθεί την Ελλάδα να το κάνουν άμεσα!