​Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι γιατροί του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, με την άρνησή τους να παραδώσουν τα κτίρια όπου στεγάζονται τα πολυιατρεία του ΕΟΠΠΥ και τα οποία αναμένεται να μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου.

Παράλληλα, λήγει σήμερα η διορία που έχει δώσει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής με ευθύνη των διευθυντών των περιφερειακών διευθύνσεων.

Τα πολυϊατρεία θα παραµείνουν κλειστά για έναν μήνα και στη συνέχεια θα ανοίξουν υπό το νέο καθεστώς.

Οι γιατροί, ωστόσο, του ΕΟΠΥΥ αρνούνται να παραδώσουν τα κτήρια και διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από μονάδες του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά προγραμματίζει συγκέντρωση στις 7:30 το πρωί μπροστά στα ιατρεία ΕΟΠΥΥ της Νίκαιας, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις οργανώνονται και σε άλλα πολυϊατρεία στην Αττική και στην επαρχία.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Δάφνης - Αγίου Δημητρίου διοργανώνουν στις 9 το πρωί συγκέντρωση έξω από το πολυϊατρείο.


«Αυτό γίνεται για να ενωθούν τα δύο συστήματα που λειτουργούσαν πριν παράλληλα, του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας των νοσοκομείων, σε ένα ενιαίο σύστημα», ανέφερε στο ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας ότι τα νέα πολυιατρεία θα λειτουργούν στις ίδιες εγκαταστάσεις.

Στο πλευρό των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στέκεται και η ΟΕΝΓΕ η οποία απευθύνει κάλεσμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς να συμμετάσχουν στην περιφρούρηση των πολυϊατρείων, αναφέροντας ότι «η μεταφορά όλης της ιατρικής και νοσηλευτικής κίνησης στα παραπαίοντα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα διαλύσει και τη δευτεροβάθμια περίθαλψη».