πρώτη ανάρτηση: 16-02-2014, 14:00

Το... στίγμα τους έδωσαν την Κυριακή οι αγρότες, προχωρώντας σε συμβολικό κλείσιμο της Εθνικής σε διάφορα σημεία, όπως στη Νίκαια, την Κουλούρα και τα Σφαγεία. Παράλληλα, έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις και την εβδομάδα που ξεκινά, με αποκορύφωμα το συλλαλητήριο της Τετάρτης στην Αθήνα.

Οι συγκεντρωμένοι στον κόμβο της Νίκαιας έκλεισαν τον δρόμο για μια και πλέον ώρα, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και υπέρ των εργαζομένων και των αγροτών. «Τα μέτρα αυτά είναι καρμανιόλα και στέλνουν τους αγρότες στην ανεργία», είπε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας προς τους συγκεντρωμένους που απέκλεισαν το οδόστρωμα στον κόμβο της Νίκαιας, ενώ τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει το συλλαλητήριο της Τετάρτης στην Αθήνα.

Για την διευκόλυνση των οδηγών, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας διέκοψε την κυκλοφορία όλων των οχημάτων από τον κόμβο Κιλελέρ, έως τον κόμβο Πλατυκάμπου.

Στο μεταξύ, λίγο μετά τις 14:00 δόθηκε στην κυκλοφορία ο κόμβος της Κουλούρας τον οποίο είχαν αποκλείσει νωρίτερα συμβολικά οι αγρότες της Ημαθίας, ενώ Σερραίοι αγρότες έκλεισαν για περί που μισή ώρα την Εγνατία Οδό Σερρών – Καβάλας, στο κόμβο των Κερδυλλίων.

Νέες κινητοποιήσεις από Δευτέρα - την Τετάρτη στην Αθήνα

Από αύριο, Δευτέρα, οι αγρότες προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις.

Αγρότες από τα μπλόκα Πελοποννήσου θα αποκλείσουν στις 10:00 το διοικητήριο της Σπάρτης και την εφορία επ' αόριστον, ενώ, σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, δε θα προξενήσουν κανένα πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Ακόμη, παραγωγοί που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο «Πράσινα Φανάρια», τη Δευτέρα στις 11:00 θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τελικό προορισμό το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Το ενδιαφέρον τους, πάντως, εστιάζεται στο συλλαλητήριο της Τετάρτης στην Αθήνα: η συνάντηση έχει ορισθεί για τις 14:00 στην πλατεία Βάθη και θα ακολουθήσει και πορεία προς το Σύνταγμα.