Συμβολική κατάληψη στα διόδια Αφιδνών έκαναν το πρωί της Κυριακής οι κάτοικοι του Ωρωπού, της Κηφισιάς, της Τανάγρας, του Καπανδριτίου και όμορων περιοχών, που διαμαρτύρονται ακόμα μία φορά για τις αυξήσεις στα διόδια. «Ο κόσμος έχει δίκιο να δυσανασχετεί για τα διόδια», δηλώνει, στο μεταξύ, ο αρμόδιος υπουργός, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως εκείνο που έχει σημασία είναι η επανεκκίνηση των μεγάλων έργων.

«Σήμερα δίνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. ��αλεύουμε για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη. Είμαστε ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα με οκτώ διόδια», είπε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, κατηγορώντας για εμπαιγμό τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Πάντως, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθαρίζει πως «για όσους περνούν κάθε μέρα, οι εκπτώσεις είναι έως και 50%. Για τους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού δεν υπάρχει αύξηση. Είναι η πρώτη φορά που το μέτρο για τα διόδια δεν είναι οριζόντιο και κοινωνικά άδικο. Δεν παίρνουμε από συνταξιούχους και άνεργους. Είναι επένδυση ανάπτυξης».

Η συγκέντρωση των κατοίκων ξεκίνησε στις 11:00, παρουσία και των δημάρχων Κηφισιάς και Διονύσου, στον παράδρομο και στη συνέχεια επεκτάθηκε στον κεντρικό άξονα της Εθνικής Οδού, ενώ στο σημείο βρίσκονταν από νωρίς και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν έκτροπα όπως συνέβη προ ημερών στη Μαλακάσα.

Μέχρι και το μεσημέρι, η κυκλοφορία γινόταν χωρίς προβλήματα και τα αυτοκίνητα διέρχονταν χωρίς να πληρώσουν διόδια.

Νωρίτερα, πάντως, η Αστυνομία είχε εκτρέψει την κυκλοφορία στον παράδρομο της Εθνικής Οδού, καθώς σημειώθηκε ένταση με τους διαδηλωτές που είχαν καταλάβει τον σταθμό των διοδίων.