​Συνελήφθη τα ξημερώματα στη Θεσσαλ��νίκη από την Αντιτρομοκρατική 51χρονος υπήκοος Τουρκίας για την υπόθεση έκρηξης τον Οκτώβριο του 2011 σε διαμέρισμα της Τριανδρίας Θεσσαλονίκης. Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή την Τρίτη το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες τον Δεκέμβριο του 2013 εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον συγκεκριμένο αλλοδαπό και για άλλα δύο ακόμη άτομα, επίσης Τούρκοι υπήκοοι που αναζητούνται.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι , τα σπίτια των τριών Τούρκων είχαν ερευνηθεί το 2011 στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που είχε ακολουθήσει την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε διαμέρισμα - «γιάφκα» στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί για την υπόθεση, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε δεχθεί ανώνυμο τηλεφώνημα - καταγγελία ότι οι συγκεκριμένοι Τούρκοι υπήκοοι έκρυβαν στα σπίτια τους οπλισμό.

Μάλιστα ο συλληφθείς είχε προσαχθεί για την υπόθεση της έκρηξης, στην οικία του δεν βρέθηκε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο και αφέθηκε ελεύθερος. Είχε καταθέσει και ως μάρτυρας στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι στην έκρηξη από χειροβομβίδα που είχε σημειωθεί το 2011 επήλθε ο θάνατος 32χρονου Κούρδου, μέλους της οργάνωσης DHKP-C.

Τα γεγονότα του 2011 στη Θεσσαλονίκη συσχετίστηκαν με τις πρόσφατες συλλήψεις 4 Τούρκων σε κρησφύγετο με όπλα στου Γκύζη. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι ο ένας από τους συλληφθέντες , Χουσεϊν Τεκίν 49 ετών ήταν αυτός που είχε μισθώσει διαμέρισμα στην οδό Μιαούλη εντός του οποίου είχαν βρεθεί εκρηκτικά. Το εν λόγω δια��έρισμα είχε συνδεθεί με τους Τούρκους υπηκόους που είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησε την αιματηρή έκρηξη στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης.