Ανοιχτά θα είναι από την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου τα σχολεία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, όπως αποφασίσθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Θανάση Κυριαζή και των αρμόδιων φορέων εκπαίδευσης του νησιού.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις σχολικές μονάδες του Ληξουρίου και του Αργοστολίου, ενώ αποφασίσθηκε ο προσωρινός χώρος και ο τρόπος λειτουργίας των σχολείων που αντιμετωπίζουν σοβαρές υλικές ζημιές.

Στο Ληξούρι

Τα δυο δημοτικά σχολεία του Ληξουρίου θα συστεγαστούν στο 1ο Δημοτικό σχολείο, ωστόσο επειδή δεν φθάνουν οι αίθουσες κάποια τμήματα θα μεταφερθούν σε κοντέινερ.

Το Γυμνάσιο Ληξουρίου και το ΕΠΑΛ θα κάνουν μάθημα στις αίθουσες του ΕΠΑΛ.

Το Γενικό Λύκειο Ληξουρίου μέχρι και την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου θα λειτουργεί μόνο απογευματινές ώρες στους χώρους του ΕΠΑΛ. Από εκεί και μετά θα μεταφερθούν σε κοντέινερ στο παλιό γήπεδο του Παλληξουριακού στην παραλία.

Στο Αργοστόλι

Όσον αφορά τα σχολεία στο Αργοστόλι, το 2ο Γυμνάσιο θα στεγαστεί στο 2ο Λύκειο απογευματινές ώρες, το 3ο Γυμνάσιο, θα στεγαστεί στο 5ο Δημοτικό Αργοστολίου απογευματινές ώρες, το ΙΕΚ Αργοστολίου θα στεγαστεί στο ΕΠΑΛ στη Λάσση, ενώ το νυκτερινό γυμνάσιο Αργοστολίου θα μεταφερθεί στο κτιριακό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου Λυκείου Αργοστολίου. Τα σχολεία της Ιθάκης θα λειτουργήσουν και αυτά κανονικά.