​Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες που παραμένουν παραταγμένοι στα μπλόκα, με αναμμένες τις μηχανές των τρακτέρ για να κλείσουν τους δρόμους αν αυτό αποφασίσουν τα συντονιστικά τους όργανα.

Οι αγρότες διαβεβαιώνουν ότι δεν είναι στις προθέσεις τους να κλείσουν τις εθνικές οδούς της χώρας, παρόλα αυτά δηλώνουν αποφασισμένοι να μείνουν στα μπλόκα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Οι αγρότες της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας προσπαθούν τώρα να κλείσουν ένα ραντεβού με τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης και τους βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας από όλα τα κόμματα, προκειμένου να δουν πιο σοβαρά το πρόβλημά τους.

Τονίζουν επίσης με όλους τους τρόπους ότι δεν λένε όχι στην φορολόγηση, όμως αυτό που ζητούν είναι να συζητήσουν κάποιες λεπτομέρειες για τον τρόπο φορολόγησης και πιο ειδικά για το κόστος παραγωγής.

«Υπάρχει μια σειρά θεμάτων στο φορολογικό που δεν έχει διευκρινιστεί, αλλά το μεγαλύτερο ζήτημα για εμάς είναι το κόστος παραγωγής που είναι απαγορευτικό. Δεν μπορούμε να παράξουμε, ενώ έχουμε ενστάσεις και ως προς την στρατηγική που ακολουθείται στην γεωργία», δήλωσε στην εκπομπή Live U ο Β. Μαυροσκάς, υπεύθυνος συντονισμού στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα πάντως θα υπάρξει σύσκεψη όλων των συντονιστικών των αγροτών για να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.