Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η μητέρα της 20χρονης Ραφαέλας, αφού αποφάσισε να γίνει δότρια μυελού των οστών, προκειμένου να σώσει την μοναχοκόρη της που έπασχε από λευχαιμία.

Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2009, όταν η μικρή Ραφαέλα σε ηλικία τότε 15 ετών μετά από συμπτώματα γρίπης αλλά και έντονες ζαλάδες υποβλήθηκε στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Η διάγνωση ήρθε να τους αλλάξει την ζωή! Η νεαρή κοπέλα έπασχε από οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία.

Η Ραφαέλα ένιωθε πως κάτι σοβαρό της συμβαίνει πριν καν της το ανακοινώσουν οι γιατροί.

Η ίδια ανέφερε: «Όταν ήρθε ο γιατρός και μου ανακοίνωσε πως πάσχω από την συγκεκριμένη ασθένεια εγώ του απάντησα χαμογελώντας πως το ξέρω! Εκείνος παραξενεύθηκε και με ρώτησε πως το ξέρεις αφού δεν στο έχει πει κανείς;»

Περίμεναν με αγωνία να χτυπήσει το τηλέφωνο και να τους ανακοινώσουν πως βρέθηκε συμβατός δότης. Τότε ήταν που η μητέρα της Τζούλι πήρε τη μεγάλη απόφαση και θέλησε να σώσει η ίδια τη ζωή του παιδιού της.

Η μεταμόσχευση ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην «Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ».

Η 20χρονη κοπέλα είπε χαρακτηριστικά: «Όλοι οι γιατροί ήταν πολύ καλοί μαζί μου. Με έκαναν να νιώσω πως εκεί ήταν το δεύτερο σπίτι μου».

Η Τζούλι είδε το παιδί της να βγαίνει νικήτρια από αυτή τη δύσκολη δοκιμασία και το μόνο που ζητά είναι να γίνουν όλοι εθελοντές δότες μυελού των οστών για να χαρίσουν χαμόγελα και ελπίδα!