Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ έπεσε ένας 44χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Μετά από ενημέρωση των γερμανικών αρχών ότι εντοπίστηκε χρήστης του διαδικτύου, ο οποίος μέσω διεύθυνσης IP στη χώρα μας κατείχε και είχε διαθέσιμο στο διαδίκτυο τουλάχιστον ένα βίντεο σκληρού παιδικού πορνογραφικού υλικού, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε τον 44χρονο.

Αφού ενημερώθηκαν οι εισαγγελικές αρχές και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, μέσω διαδικτύου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και διαπιστώθηκε η δράση του 44χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στη Βούλα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν ένας σκληρός δίσκος και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, στα οποία υπήρχε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.