Συγκλονίζει ο 18χρονος τυφλός μαθητής Αργύρης Κουμτζής στον οποίο το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ έκλεισε την πόρτα, αρνούμενο να τον δεχτεί ώστε να φοιτήσει εκεί!

Ο μαθητής του 20 με άπειρες διακρίσεις σε διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας δεν πρόκειται να το βάλει κάτω! Παράδειγμα για τον ίδιο είναι ο πατέρας του, ο οποίος πάντα αγωνίζεται για το αυτονόητο, το δικαίωμα των παιδιών με προβλήματα όρασης στη γνώση.

Η επιλογ�� του να σπουδάσει Φυσική ήταν πάντα το όνειρό του, όμως το τμήμα φυσικής του ΑΠΘ αρνήθηκε να του το εκπληρώσει...«Από τότε που ήμουν μικρός με γοήτευαν τα Μαθηματικά και η Φυσική, τόσο που ως μαθητής άρχισα να λαμβάνω μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς και συχνά να διακρίνομαι» λέει ο 18χρονος και προσθέτει: «Αυτό που μου λένε οι συμμαθητές μου, μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, είναι ότι δεν γίνεται να μη με δεχθούν στο πανεπιστήμιο και με προτρέπουν να συνεχίσω» .

«Δεν μπορώ να πω ακόμη ότι θέλω να γίνω ερευνητής ή να διδάξω. Αυτό που θέλω είναι να μπω στο πανεπιστήμιο, να μάθω και όσο θα ξεπερνάω τις όποιες δυσκολίες να βάζω και μεγαλύτερους στόχους» αναφέρει.

Περιμένοντας τη λύση που θα προταθεί από το υπουργείο Παιδείας, ο Αργύρης εκθέτει τη δική του οπτική για το πώς θα πρέπει να σκεφτόμαστε σε μια εποχή οικονομικής δυσχέρειας όπως αυτή που βιώνουμε.

«Πρέπει να βολευόμαστε με όσα έχουμε και να στηριζόμαστε στο ανθρώπινο δυναμικό μας. Δεν γίνεται σε μια εποχή που οι άνθρωποι πεινάνε να ζητάμε κονδύλια για σύγχρονο εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, μπορούμε όμως να βρίσκουμε από κοινού λύσεις για τα εμπόδια που προκύπτουν» καταλήγει.