Στην αντεπίθεση περνούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι για την πειθαρχική δίωξη που έχει ασκηθεί σε συναδέλφους τους για τις μετακινήσεις του Χριστόδουλου Ξηρού μέσα στις φυλακές, και προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις μετά και την συνάντηση που θα έχουν αύριο με τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων κ. Καρακίτσος είπε χαρακτηριστικά: «Είναι άδικη και σίγουρα ακατανόητη η μετακύλιση ευθυνών σε κάποιους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Υπενθυμίζουμε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εκτελούν εντολές δεν δρουν μόνοι τους».

Στο πόρισμα φαίνεται ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός μετακινούνταν από πτέρυγα σε πτέρυγα όποτε το επιθυμούσε σε διάστημα πάνω από δύο χρόνια. Αυτό όπως καταγγέλλουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ήταν γνωστό σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Γιατί πέφτουν από τα σύννεφα με τις μετακινήσεις Ξηρού από τη στιγμή που οι ίδιοι εργαζόμενοι και τοποθέτες γνωστοποιούσαν καθημερινά σημειώνοντας αυτά τα βιβλία τις μετακινήσεις του κάθε κρατούμενου», ανέφερε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ο Χριστόδουλος Ξηρός προασπιζόταν στην Α πτέρυγα πριν πάνε εκεί οι πυρήνες της φωτιάς.

Ποιοι λοιπόν επέτρεψαν τη συνέχιση του προαυλισμού του καταζητούμενου δραπέτη μαζί με τους «Πυρήνες της Φωτιάς»;
Το έγγραφο πάντως που επικαλούνται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ότι είχαν εντολή να επιτρέπουν στον Ξηρό να επισκέπτεται την Α πτέρυγα δεν υπάρχει στο πόρισμα.