Η κρίση δεν κάνει διαχωρισμούς… ακόμα κι αν πρόκειται για τον έρωτα! Από τις πολύχρωμες και πανάκριβες συνθέσεις γυρίσαμε φέτος στην αξία και τον συμβολισμό ενός τριαντάφυλλου για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Τα μονόπετρα έδωσαν τη θέση τους όπως όλα δείχνουν σε μικρά συμβολικά δώρα.

«Ξεκινάνε από 5 ευρώ πολύ όμορφα δωράκια και γλαστράκια, λίγα τριαντάφυλλα, 2-3 τριαντάφυλλα στα 7-8 ευρώ, συνθέσεις λουλουδιών σε μπουκέτα από 10 ευρώ μέχρι 20-30. Παλαιότερα παίρνανε και αρκουδάκια και μαξιλαράκια διάφορα που γράφανε σ' αγαπώ πάνω, τώρα ο κόσμος ίσως πάρει μόνο λουλούδια ή ένα πάρα πολύ φθηνό αρκουδάκι γιατί έχουμε στα 2-3 ευρώ και αρκουδάκια να συνοδεύσουν το λουλούδι.» λέει στο Star ιδιοκτήτης ανθοπωλείου.

Τη διαφορά επίσης φέτος φαίνεται να κάνουν οι έξυπνες και οικονομικές προτάσεις για ρομαντικές αποδράσεις. Ρώμη, Παρίσι, Βου��απέστη και Άμστερνταμ επιλέγουν οι Έλληνες για να γιορτάσουν τον Άγιο Βαλεντίνο.

«4ήμερο πρόγραμμα στη Βουδαπέστη σε τετράστερο ξενοδοχείο, αεροπορικά, μεταφορές, ελληνόφωνη ξενάγηση στα 350 ευρώ. Ακόμα πιο κάτω κυμαίνεται η Ρώμη 260 ευρώ αντίστοιχο τετραήμερο πρόγραμμα.» δηλώνει στην κάμερα του Star, μια διευθύντρια πωλήσεων τουριστικού γραφείου.

Έδαφος σε σχέση με άλλες χρονιές κερδίζουν και τα ρομαντικά δείπνα σε μεγάλα ξενοδοχεία αφού οι τιμές στην πλειοψηφία τους ξεκινούν από το 30 ευρώ το ζευγάρι και φτάνουν μέχρι τα 90.

Προτάσεις για τους ερωτευμένους υπάρχουν πολλές κόντρα στην κρίση και στην πεσμένη ψυχολογία.