​Ευχάριστα είναι τα νέα για τον 14χρονο μαθητή που βρέθηκε διασωληνωμένος στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ευτυχώς το άσχημο μεθύσι δεν προκάλεσε τοξικές βλάβες στον εγκέφαλο του μαθητή και είναι πολύ πιθανό μέσα στην μέρα να αποσωληνωθεί.

Σάλος πάντως έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία από το γεγονός ότι έναν ανήλικος μαθητής βρήκε και κατανάλωσε μεγάλες ποσότητες ρακής.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο 14χρονος αγόρασε τη ρακή από γειτονικό μίνι μάρκετ, με την σχολική κοινότητα να θέτει ζήτημα για τον ιδιοκτήτη που πούλησε αλκοόλ σε ανήλικους.

Ο μαθητής είχε πάει εκδρομή μαζί με το σχολείο του στην Αθήνα. Γύρισαν την Τρίτη, όμως εκείνος δεν πήγε στο σχολείο του. Βρέθηκε λοιπόν το απόγευμ�� με τους δύο άλλους φίλους του, αγόρασαν 1,5 λίτρο ρακή και πήγαν να τα… πιουν στο προαύλιο του νηπιαγωγείου που βρίσκεται δίπλα από το σχολείο τους.

Ο 14χρονος ήπιε τρία ποτήρια του νερού ρακή, έκανε εισπνοές αλκοόλ από τη μύτη και τελικά κατέληξε στην εντατική.

Ο ένας από τους φίλους του μάλιστα είχε γίνει θέμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης το 2011, αφού είχε λιποθυμήσει από την πείνα στο σχολείο.

Όπως είπα�� οι φίλοι του μικρού μαθητή ο φίλος τους ήπιε την ρακή για πλάκα και άρχισε να γελά έντονα. Κι ενώ στην αρχή το είχαν πάρει στην πλάκα, όταν λιποθύμησε πανικοβλήθηκαν και πήραν τηλέφωνο κάποιους άλλους συμμαθητές τους.

Αμέσως μετά και βλέποντας ότι δεν ανακτά τις αισθήσεις του κάλεσαν τις αρχές. Στο σημείο έφτασε η πυροσβεστική που έκοψε τα κάγκελα της αυλής του νηπιαγωγείου και άνοιξε είσοδο στο ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει τον μικρό και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.