​Καλά νέα για τους υποψήφιους των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, ειδικά εκείνους που έχουν επιλέξει το 2ο Επιστημονικό Πεδίο των Θετικών Επιστημών. Το υπουργείο σχεδιάζει την αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις συγκεκριμένες σχολές, γεμίζοντας αισιοδοξία τους μαθητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι φοιτητές θα εισαχθούν στα τμήματα της φυσικής, της χημείας, της βιολογίας και άλλων σχολών που ανήκουν στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο.

Πάντως ο συνολικός αριθμός εισακτέων αναμένεται να κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με πέρσι, μιας και είναι πολύ πιθανόν να μειωθεί ο αριθμός εισακτέων σε σχολές που δεν έχουν μεγάλη ζήτηση, αλλά και σε εκείνες που παραδοσιακά οδηγούσαν σε θέσεις του Δημοσίου.

panellinies.jpg

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας μελετούν την ανακατανομή των θέσεων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ώστε να ευνοηθούν τα επιστημονικά εκείνα πεδία που έχουν ακόμα ζήτηση από τους μαθητές.

Για τους μαθητές όμως που έχουν επιλέξει το 1ο επιστημονικό πεδίο, των Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών τα νέα δεν είναι και τόσο καλά, αφού στις προθέσεις του υπουργείου είναι να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των εισακτέων και ειδικά στα ιδρύματα της περιφέρειας.

Όσον αφορά τέλος στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο, δεν θα υπάρξουν ουσιαστικές μεταβολές.

Πάντως οι μαθητές και οι οικογένειές τους θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ότι φέτος η εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας θα είναι πολύ δύσκολη, μιας και τα τελευταία χρόνια οι θέσεις που δίνει το υπουργείο Παιδείας στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα, μειώνονται συνεχώς κάθε χρόνο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.