Ο Άγγελος Φιλιππίδης εξαπολύει το δικό του δριμύ κατηγορώ δια υπομνήματος του συνηγόρου του, κ. Αθανάσιου Βαρλάμη, για όλα τα στάδια της περιπέτειας του, από το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης κατά το ��ποίο δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, ως και την επιστροφή του στην Ελλάδα , αλλά και τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης.

Ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως "αβάσιμη και συγχυτική κατηγορία" από την οποία ελλείπει "η συνοχή των περιγραφόμενων στοιχείων" και "πλήρως αναιτιολόγητη και ανερμάτιστη κατηγορία" που καθιστούν "αυτοϋπονομευμένο το κατηγορητήριο" επιχειρεί με το πολυσέλιδο υπόμνημά του να αποδομήσει πλήρως το δριμύ "κατηγορώ" της εισαγγελέως Πόπη Παπανδρέου.

Στο υπόμνημα του ο κ. Άγγελος Φιλιππίδης αναφέρεται σε κάθε επίμαχη δανειοδότηση που του καταλογίζεται αλλά και στην υπόθεση της συμφωνίας του ΤΤ με την εταιρία Best Line -συμφερόντων του επιχειρηματία Δ. Κοντομηνά- για πρόγραμμα πιστωτικών καρτών.

«Η ΤτΕ ως ασκούσα την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος αξιολόγησε το Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ως αξιόπιστο και φερέγγυο επιχειρηματία και ενέκρινε τη μεταβίβαση σε αυτόν, των μετοχών της τράπεζας PROTON έξι σχεδόν μήνες μετά τη δανειοδότηση.» σημειώνει.

Στο κεφάλαιο που αφορά τις χρηματοδοτήσεις προς τον επιχειρηματία Δ.Κοντομηνά, ο κατηγορούμενος προσκόμισε έγγραφα που αποδεικνύουν ότι σχεδόν όλες οι τράπεζες ακόμη και σε μεταγενέστερο χρόνο και μέχρι και το 2013, από αυτόν της δανειοδότησης από το ΤΤ χορήγησαν δάνεια σε επιχειρήσεις του ομίλου. Όπως μάλιστα τονίζει: «Δεν είναι δυνατόν όλες οι τράπεζες απ' τις οποίες δανειοδοτήθηκαν οι εταιρείες με ίδιους όρους με αυτούς του ΤΤ , τόσο σε χρόνο προγενέστερο όσο και σε χρόνο μεταγενέστερο των επίμαχων δανείων, να διέπραξαν το αδίκημα της απιστίας».

Στη συνέχεια, επισημαίνει καταθέτοντας στοιχεία, ότι όλα τα δάνεια ήταν εξασφαλισμένα. Τα δεδομένα άλλαξαν, τονίζει, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης την οποία κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει.


«Μου αποδίδεται ως κατηγορία κατ' ουσία ότι ήμουν σε θέση δήθεν να προβλέψω την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση και την πτώχευση του ελληνικού κράτους και ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό υπό αυτές τις συνθήκες η τράπεζα να έχει σήμερα μηδενικές επισφάλειες.» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Τέλος ο Άγγελος Φιλιππίδης είπε στον ανακριτή ότι το σε βάρος του κατηγορητήριο ουσιαστικά καθιστά παράνομη τη συνηθισμένη τραπεζική πρακτική που ακολουθείται από όλα τα πιστωτικά ιδρύματα στη χώρα ενώ εξαπέλυσε και επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου.