Πρώτη ανάρτηση: 10/02/2014 19:48

Ελεύθερος, με κοινή απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκε ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Αγγελος Φιλιππίδης, μετά την μαραθώνια απολογία του που κράτησε περίπου επτά ώρες, ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε η Τράπεζα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, του επιβλήθηκαν εγγύηση ύψους 2 εκατ. ευρώ και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, φέρεται να υποστήριξε κατά τη διάρκεια της απ��λογίας του:

- Το δάνειο προς επιχείρηση του ζεύγους Γριβέα, που είναι εκζητούμενοι από τις βρετανικές Αρχές, χορηγήθηκε ��ε μία εταιρεία με καλή εικόνα και πολυετή παρουσία στον χώρο των συνεδρίων.

-Το δάνειο προς στην εταιρεία Alapis, συμφερόντων του προφυλακισμένου για την υπόθεση της Proton bank, επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, χορηγήθηκε με όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις και σε χρόνο που η εταιρία -παρότι είχε λάβει και άλλο δάνειο 600 εκατ. ευρώ- είχε ήδη προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 460 εκατ. ευρώ. Αναφέρει επίσης πως την επίμαχη χρονική περίοδο η αξία της μετοχής ήταν 24- 26 ευρώ.

-Τα δάνεια προς εταιρίες του ομίλου του Δημήτρη Κοντομηνά είχαν εξασφαλίσεις για την τράπεζα. Χαρακτηρίζει επίσης ο κ. Φιλιππίδης επωφελή για το ΤΤ τη σύμβαση της τράπεζας με τον επιχειρηματία για συνεργασία τους μέσω της εταιρείας Best Line στον τομέα των πιστωτικών καρτών. Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει ότι επί διοίκησής του, το ΤΤ απέκτησε υψηλά μερίσματα.

-Τέλος για τα δάνεια σε επιχειρήσεις συμφερόντων Π. Ευθυμίου -για τα οποία εκδόθηκε δεύτερο ένταλμα σύλληψής του- ο κ. Φιλιππίδης φέρεται να αμφισβητεί τη δίωξη που του ασκήθηκε καθώς, όπως λέει, η δανειοδότηση εξυπηρετείται κανονικά από άλλον επιχειρηματία ο οποίος έχει αγοράσει τις επίμαχες εταιρίες.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε επίσης ότι γύρισε οικειοθελώς για να κριθεί πριν καν ενεργοποιηθεί το δεύτερο αίτημα έκδοσής του και ενώ το πρώτο είχε ήδη απορριφθεί από την τουρκική δικαιοσύνη.