Εννέα άτομα έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα για τα επεισόδια στα διόδια της Μαλακάσας. Ανάμεσά τους ο δήμαρχος Ωρωπού, άλλα μέλη του δημοτικού συμβουλίου καθώς και κάτοικοι της περιοχής. Σύμφωνα με την αστυνομία οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν το πρωί της Τρίτης στον εισαγγελέα.

Μάλιστα μέσω βίντεο αναζητούνται και άλλοι πολίτες που συμμετείχαν.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής, διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι έβγαλαν την υπάλληλο των διοδίων έξω από το κουβούκλιο, το ξήλωσαν και στη συνέχεια το πυρπόλησαν με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Οι εξαγριωμένοι κάτοικοι, περίπου 500 σύμφωνα με την Αστυνομία, συνέχισαν την κινητοπο��ηση τους στα διόδια των Αφιδνών, όπου σήκωσαν τις μπάρες, επιτρέποντας στα αυτοκίνητα να περάσουν ελεύθερα και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Αθηνών-Λαμίας.

Με δηλώσεις του νωρίτερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γ. Οικονομάκος προειδοποίησε ότι η αύξηση των διοδίων θα οδηγήσει στον οικονομικό μαρασμό της περιοχής και σε οικονομική ομηρία των κατοίκων.

«Υπάρχει αντίδραση του κόσμου σε όλους τους τόνους από τις πρώτες αυξήσεις. Προϋπήρχε αδικία, διότι πληρώνουμε σε μικρές μετακινήσεις τεράστια ποσά, που ο κόσμος σήμερα δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει. Έχουμε οκτώ διόδια σε έναν δήμο περιστατικό, μέσα στον ίδιο νομό, της Αττικής, ενώ πουθενά αλλού δεν έχουν διόδια», ανέφερε.

Να αφεθούν ελεύθεροι ο ο δήμαρχος Ωρωπού και οι συλληφθέντες αντιδήμαρχοι ζητησε στο μεταξύ η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας(ΚΕΔΕ). Με ανακοίνωσή της η Ένωση εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον αγώνα των κατοίκων και της Δημοτικής Αρχής Ωρωπού κατά της αύξησης στο τέλος διοδίων, αλλά και της δημιουργία νέων σταθμών στις παράπλευρες εισόδους της εθνικής οδού «υπογραμμίζοντας το παράδοξο που συμβαίνει στο δήμο Ωρωπού, να λειτουργούν δηλαδή ένας μετωπικός και έξι παράπλευροι σταθμοί διοδίων».

Τη σύλληψη του δημάρχου Ωρωπού και μελών του δημοτικού συμβουλίου καταδίκασε και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής ζητώντας την άμεση άρση της κράτησής τους και την απόρριψη κάθε κατηγορίας σε βάρος τους.