Στους δρόμους κατέβηκαν οι ψαράδες στη Θεσσαλονίκη οι οποίοι έδεσαν τα σκάφη τους στην παλιά παραλία, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.

Οι ψαράδες, κρατώντας πανό και αναμμένους πυρσούς, διαδήλωσαν έξω από το Διοικητήριο ενάντια στην πρόβλεψη απαγόρευσης αλιείας του μπακαλιάρου για τον τρέχοντα μήνα.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών έγινε δεκτή κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης τους στο ΥΜΑΘ από τον υπουργό Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, στον οποίο και εξέθεσαν τα αιτήματά τους για να τα μεταφέρει στον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.


Οι παράκτιοι αλιείς σκοπεύουν να παραμείνουν με τα καΐκια τους δεμένα στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους για αρκετή ώρα.

Την ίδια ώρα θαλάσσια διαμαρτυρία πραγματοποίησαν και ψαράδες της Κρήτης στο λιμάνι του Ηρακλείου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετούνται δορυφορικά συστήματα καταγραφής και διαβίβασης πληροφοριών στις τράτες τους.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο από την εκπομπή LIVE U